Η νέα παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, “Το Γάλα”, κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, στις 9 το βράδυ, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας (ΔΗΠΕΘΕΚ).
Για τη νέα παραγωγή μίλησαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος της “Φάρις”, Παντελής Δρούγας, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Γιάννης Μαργαρίτης, καθώς και οι ηθοποιοί Χρυσάνθη Δούζη και Γιάννης Δρίτσας.
Σύμφωνα με τον κ. Μαργαρίτη, “Το Γάλα” είναι μια από τις σημαντικότερες παραγωγές της τελευταίας δεκαπενταετίας, σημειώνοντας ότι αγγίζει το συναίσθημα και τις ευαίσθητες χορδές κάθε ανθρώπου. Μιλώντας οι ηθοποιοί αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα των χαρακτήρων της παράστασης, με τον κ. Δρίτσα να αναφέρεται και στην πολύπλευρη ανάπτυξη της πόλης σε όλους τους τομείς και ειδικά στον Πολιτισμό.
“Το Γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου, ενώ πρωταγωνιστούν η Χρυσάνθη Δούζη, ο Γιάννης Δρίτσας, ο Πάρης Αλεξανδρόπουλος και η Σοφία Κουλέρα.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
Η Ρήνα και τα δύο παιδιά της, ο Αντώνης και ο Λευτέρης, επαναπατρισμένοι μετανάστες από την Τυφλίδα, ζουν σε ένα ημιυπόγειο στην Κυψέλη. Στην καθημερινή τους πάλη για επιβίωση και ένταξη στο περιβάλλον τους, ο Αντώνης, ο μεγάλος γιος αποδεικνύεται πιο πρόθυμος και πιο φιλόδοξος. Δουλεύει σε ένα βενζινάδικο στη Λάρισα, τους στηρίζει οικονομικά και φαίνεται να έχει προσαρμοστεί εντελώς στη νέα τους πραγματικότητα.
Ο Λευτέρης, ο μικρότερος, χαμένος κάπου ανάμεσα στην παιδική του ηλικία και την εφηβεία, αν και στα είκοσι πια, νοσταλγεί πεισματικά το παρελθόν. Η παθολογική νοσταλγία του είναι το αποτέλεσμα ή ίσως και η αιτία της σοβαρής ψυχικής ασθένειας που έχει – βρίσκεται σε αρχικό στάδιο σχιζοφρένειας, παρακολουθείται από γιατρό και κοινωνική λειτουργό, αλλά δε συνεργάζεται, δεν παίρνει τα χάπια του, έχει παραισθήσεις και εξαφανίζεται για μέρες.
Στη Λάρισα ο Αντώνης αρραβωνιάζεται με τη Νατάσα, την κόρη του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου. Η κάθοδός του στην Αθήνα για γνωρίσει τη Νατάσα στους δικούς του, θα αποτελέσει το σημείο καμπής για τη ζωή όλων.
Το έργο είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, σερβικά και πολωνικά.
* Η παράσταση πραγματοποιείται με όρους λειτουργίας κλειστών θεάτρων (αμιγείς χώροι) και σε εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που είναι σε ισχύ.