18 κόμματα με 83 υποψήφιους βουλευτές στη Μεσσηνία
Γ. Κατρούγκαλος και Αλ. Χαρίτσης υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ
Δύο σημαντικές αλλαγές, μετά τις αποχωρήσεις δυο βουλευτών και την κάθοδό τους με τη νεοεμφανισθείσα “Λαϊκή Ενότητα”, υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου στη Μεσσηνία, σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου. Επικεφαλής του τοποθετείται ο συνταγματολόγος – καθηγητής Πανεπιστημίου, πρώην ευρωβουλευτής και υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Μεσσηνία (Φαρακλάδα Τριφυλίας), όπως και η σύζυγός του (Αμπελόφυτο Τριφυλίας), ενώ στην 4η θέση του ψηφοδελτίου τοποθετήθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.
«Θα είμαι υποψήφιος στη Μεσσηνία δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκτιμήθηκε ότι θα ενίσχυα το κόμμα περισσότερο σε αυτή την περιοχή», δήλωσε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό “Παραπολιτικά 90,1” ο κ. Κατρούγκαλος.
Ακόμα, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιανουαρίου, η σειρά κατάταξης των υποψηφίων στις οποίες αποτελεί τον κανόνα για τη θέση των υποψηφίων στις επόμενες εκλογές, είναι ότι ο Πέτρος Κωνσταντινέας, που εξελέγη τέταρτος, τοποθετήθηκε στην 3η θέση, ενώ στην 7η θέση του ψηφοδελτίου, ο Ηλίας Μπουντουβάς, αντικατέστησε τον Σπ. Μωρακέα.
Συμπερασμαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός ενίσχυσε το ψηφοδέλτιό του, χωρίς να αδικήσει τους 2 από τους 4 εκλεγέντες τον Ιανουάριο βουλευτές που παρέμειναν στις τάξεις του:Ο Γ. Κατρούγκαλος μπήκε στη θέση του Θ. Πετράκου, η Γιώτα Κοζομπόλη παρέμεινε στην 2η θέση, ο Π. Κωνσταντινέας από την 4η θέση μετακινήθηκε στην 3η την οποία είχε καταλάβει η Έλενα Ψαρρέα, ο Αλέξης Χαρίτσης ενισχύει το ψηφοδέλτιο με την παρουσία του στην 4η θέση, ενώ στην 7η θέση τοποθετήθηκε ο Ηλ. Μπαντουβάς, αντί του Σπ. Μωρακέα.
Κατά τ’ άλλα, στη “Νέα Δημοκρατία” επικεφαλής θα είναι ο πρ. Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, στο νεοεμφανιζόμενο ψηφοδέλτιο της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης” μετά την σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ. ΑΡ – Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, παραμένει επικεφαλής η πρώην βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, όπως και στο ΚΚΕ ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, στην πρωτοεμφανιζόμενη “Λαϊκή Ενότητα”, μετά την αποχώρηση βουλευτών της από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ίδρυσή της, πρώτος στο ψηφοδέλτιο είναι ο πρ. βουλευτής Θαν. Πετράκος, ακολουθούμενος από την επίσης πρ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ψαρρέα.
Στο “Ποτάμι” θα υπάρχουν τέσσερα νέα ονόματα στο ψηφοδέλτιο, του Βασίλη Σπανού, της Χρύσας Σταμούλη, του Μάριου Αραβαντινού και του Παναγιώτη Ζήρα, αντί του Γιώργου Γιαννόπουλου, της Γεωργίας Υφαντίδου-Νάνου, του Χαράλαμπου Σαββίδη και του Παναγιώτη Σιαβελή.
Τέλος, στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επικεφαλής θα είναι ο Στάθης Γιακουμής, ενώ ο πρωτεύσας στις εκλογές του Ιανουαρίου Παν. Κάτσαρης, “μετακομίζει” στην 4η θέση.
18 κόμματα – 83 υποψήφιοι βουλευτές
Μέχρι τα μεσάνυχτα που έληξε η προθεσμία, κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας οι λίστες με 83 ονόματα υποψηφίων των 18 κομμάτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Μεσσηνίων στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Όσον αφορά στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Λαϊκή Ενότητα, Το Ποτάμι, ΚΚΕ, και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα ονόματα των υποψηφίων έχουν τοποθετηθεί στη συνέχεια, σύμφωνα με τη σειρά που θα τοποθετηθούν στα ψηφοδέλτια (αρίθμηση). Όσον αφορά στα υπόλοιπα (εκτός βέβαια όσων κατέρχονται με έναν υποψήφιο), δεν έχει ανακοινωθεί με ποια σειρά θα τοποθετηθούν τα ονόματα στα ψηφοδέλτια.
Ειδικότερα, οι υποψήφιοι σε κάθε κόμμα (που θα εκλέγονται χωρίς σταυρούς προτίμησης αλλά με τη σειρά που έχει τεθεί το επώνυμό τους σε κάθε ψηφοδέλτιο), είναι οι εξής:
ΣΥΡΙΖΑ
- Κατρούγκαλος Γεώργιος
- Κοζομπόλη Αμανατίδου Παναγιώτα
- Κωνσταντινέας Πέτρος
- Χαρίτσης Αλέξης
- Μαραβελή Ιωάννα
- Κουτσοδημητρόπουλος Ηλίας
- Μπουντουβάς Ηλίας
Νέα Δημοκρατία
- Σαμαράς Αντώνιος
- Λαμπρόπουλος Ιωάννης
- Χρυσομάλλης Μιλτιάδης (Μίλτος)
- Σαμπαζιώτης Δημήτριος
- Μαντάς Περικλής
- Οικονομάκου Μαρία
- Μπούζα-Κωνσταντέλου Αντωνία
ΚΚΕ
- Κατσάς Αντώνης
- Διασάκος Νίκος
- Χρηστέα Στέλλα
- Κατσιλιέρη Χριστίνα
- Κουφαλάκος Παναγιώτης
- Κουκούμης Σαράντος
- Ζαφείρη Αγγελική
* Η μόνη αλλαγή στο ψηφοδέλτιο, σε σχέση με τον Ιανουάριο, είναι ότι η Αγγελική Ζαφείρη, από την 5η θέση που είχε καταλάβει μετακινήθηκε στην 7η, και αντίστροφα ο Παν. Κουφαλάκος από την 7η και 5η θέση.
ΠΑΣΟΚ
- Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια)
- Κατσαργύρης Ιωάννης
- Βακαλόπουλος Χαράλαμπος (Μπάμπης)
- Αναστόπουλος Παναγιώτης (Τάκης)
- Σβερκούνου – Τσαούση Παναγιωτα (Γιώτα)
- Γαλανόπουλος Θεόδωρος
- Τσαπόγας Κωνσταντίνος
Το Ποτάμι
- Κάτσου Σταυρούλα
- Γιαννακέας Γιώργος
- Μπακέας Παναγιώτης
- Σπανός Βασίλης
- Σταμούλη Χρύσα
- Αραβαντινός Μάριος
- Ζήρας Παναγιώτης.
Λαϊκή Ενότητα
- Πετράκος Θανάσης
- Ψαρρέα Ελενα
- Τσουλάκος Βασίλης
- Σιψάς Δημήτρης
- Αντωνόπουλος Λεωνίδας
- Μήτση Μαρία
- Τατούλης Παναγιώτης
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
- Γιακουμής Στάθης
- Σπυρόπουλος Βασίλης
- Σαρδέλη Χριστίνα
- Κάτσαρης Παναγιώτης
- Νίκου Δονάτος
- Καπετανάκη Γαρυφαλλιά
- Μπούτσης Γιώργος
ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ Εκλογική Συνεργασία
- Κωνσταντόπουλος Γρηγόριος
Κοινωνία
- Πανταζόπουλος Αθανάσιος
ΟΑΚΚΕ
- Χρήστου Ευάγγελος
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
- Παπαθανασίου Χρήστος
Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις – ΕΛ.ΛΑ.Σ.
- Δημητρακόπουλος Γεώργιος
Χρυσή Αυγή
- Αδαμόπουλος Δημήτριος
- Αλεξέα Βαρβάρα
- Γιαννακόπουλος Γεώργιος
- Ζαφειρόπουλος Ιωάννης
- Κόνιαρη Στυλιανή
- Κουκούτσης Δημήτριος
- Οικονομόπουλος Κωνσταντίνος
Ανεξάρτητοι Ελληνες
- Αργυροπούλου Αικατερίνη
- Γεωργόπουλος Παναγιώτης
- Δημητρακόπουλος Χαράλαμπος
- Μπαρμπετσέας Δημήτριος
- Παληοδήμου – Αλευρά Αικατερίνη
- Σταματοπούλου Μαρία
Ένωση Κεντρώων
- Βόβολη Ελένη
- Καλογερόπουλος Ιωάννης
- Κανδήλας Αντώνιος
- Καράμπελα Θεοδώρα
- Κουλέτσης Δημήτριος
- Φωτόπουλος Ι. Φώτιος
- Φωτόπουλος Φ Φώτιος
ΕΠΑΜ
- Κλαμπατσέας Εμμανουήλ
- Μαγγανάς Ιωάννης
- Μαλλιώτης Κωνσταντίνος
- Σταυρόπουλος Ιωάννης
- Τσοπανάκη Ευγενία
Δημιουργία ξανά! Θάνος Τζήμερος
- Πονηρέας Παναγιώτης
- Χαρμπίλας Βασίλειος
Δημοκρατικοί, Κοινωνία Αξιών, Κόμμα Πειρατών Ελλάδος
- Τράγου Ελένη
- Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης