Το στοιχεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα δείγματα που έστειλε και τις απαντήσεις που πήρε επ’ αυτών, τα κρούσματα για τον κορωνοϊό (COVID-19) είναι επιβεβαιωμένα τρία. Ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, καθώς κι ένας 60χρονος, που πρόσφατα επέστρεψε από την Ταϊλάνδη. Αυτό είναι το σίγουρο και το ουσιώδες.
O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα ανεβάζει σε εφτά, σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει για μέχρι και χθες Κυριακή. Η εξήγηση για τα τέσσερα επιπλέον κρούσματα, στα οποία αναφέρεται ο ΕΟΔΥ, είναι ότι τα καταγράφει σε σχέση με τον τόπο (δηλωμένης) κατοικίας τους, ανεξαρτήτως από ποιο νοσοκομείο που λαμβάνεται το φαρυγγικό επίχρισμα (δείγμα) προς εξέταση. Δηλαδή, αν προσβληθεί από τον ιό κάποιος Μεσσήνιος φοιτητής, ο οποίος διαμένει (προσωρινά) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, ή όπου αλλού, με δηλωμένο μόνιμο τόπο κατοικίας μια οποιαδήποτε περιοχή της Μεσσηνίας, θα καταγραφεί το κρούσμα στο νομό μας.
Και μέχρι να βρούμε άκρη με αυτά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις ανακοινώσεις της έρχεται -κάθε φορά- να μας δίνει, όσον αφορά στη Μεσσηνία τουλάχιστον, άλλα νούμερα, ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού και ψάχνουμε να βρούμε άκρη. Σήμερα μας… ενημερώνει ότι «οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν είναι, στην Αργολίδα 2, στην Αρκαδία 3, στην Κορινθία 1, στη Λακωνία 1 και στη Μεσσηνία 3 (όπου προσμετρώνται ακόμα 2 περιπτώσεις, στις οποίες -όπως διευκρινίστηκε- τα άτομα είχαν δηλώσει ως κατοικία τη Μεσσηνία, χωρίς ωστόσο να κατοικούν σε περιοχή του νομού)».
Κι αυτό, όπως πληροφορούμεθα «σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου, κατά την υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής».
Τελικά 7 είναι τα κρούσματα, σύμφωνα με την καταγραφή του ΕΟΔΥ, ή 5, όπως μας πληροφορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου; Να παίξουμε την κολοκυθία;
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι απο τα 190 δείγματα που εστάλησαν από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στα 3 έλαβε θετικές απαντήσεις.
Γ. Ξ.