Το έργο “Αυτόματη λειτουργία ισόπεδης διάβασης τρένου με το micro:bit”, της ομάδας RaiMakers του 17oυ Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, περιλαμβάνεται μεταξύ των έργων των ομάδων που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την σύλληψη της ιδέας και την υλοποίηση της, για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας -ώστε να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία- στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών, που πραγματοποιήθηκε την φετινή σχολική χρονιά.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (https://robotics.ellak.gr/) διοργανώνεται από 30 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ιδρύματα και κοινωφελείς φορείς και 115 ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς από όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας (https://robotics.ellak.gr/organotiki-epitropi/) και την Κύπρο. Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα.
Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στον φετινό Διαγωνισμό με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και πειραματίστηκαν μαθαίνοντας με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες και αξιολογήθηκαν από την Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών https://robotics.ellak.gr/. Στην 1η φάση του Διαγωνισμού συμμετείχαν 243 ομάδες με 1458 μαθητές και 364 εκπαιδευτικούς, ενώ την 2η φάση ολοκλήρωσαν επιτυχώς 104 ομάδες με 624 μαθητές και 156 εκπαιδευτικούς.
Στο https://robotics.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλες τις ιδέες που υλοποίησαν οι μαθητές και διαθέτουν με ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από όλα τα σχολεία.
Όλα τα έργα των ομάδων που ολοκληρώθηκαν ήταν εξαιρετικά. Τα έργα των ομάδων που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την σύλληψη της ιδέας και την υλοποίηση της, για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας ώστε να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία.
Στην Κατηγορία των Νηπιαγωγείων
Το 1ο Νηπιαγωγείο Μουρικίου με τα έργα Το σεντούκι με τους θησαυρούς και Το Χωριό μου.
Στην Κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων
Η ομάδα Μικροί Χάκερ του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας με το έργο Αυτόματο αποχιονιστικό όχημα για τον καθαρισμό αυλών σχολείων.
Η ομάδα RaiMakers του 17oυ Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με το έργο Αυτόματη λειτουργία ισόπεδης διάβασης τρένου με το micro:bit.
Η ομάδα Explorers του Δημοτικού Σχολείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d’Arc με το έργο Διαδραστικός Χάρτης.
«Μπράβο στους μαθητές μας και στον καθηγητή πληροφορικής του σχολείου μας κ. Ιωάννη Μιχαλόπουλο», σημειώνεται σε ανακοίνωση του 17oυ Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.