ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ “FOODEXPO”
Βραβεύθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την παρουσίαση του Πελοποννησιακού πρωινού και τη διακριτή συμμετοχή της στην έκθεση τροφίμων και ποτών “Food Expo” που φιλοξενήθηκε στο Athens Metropolitan Expo” στην Αθήνα
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη περιφέρεια στη χώρα που πίστεψε σε αυτή την έκθεση, πέντε χρόνια πριν, εκφράζοντας την ικανοποίησή του «για την αποτελεσματικότητα της εξωστρεφούς πολιτικής για την προώθηση των ποιοτικών Πελοποννησιακών προϊόντων». Προσέθεσε ακόμα ότι «σήμερα δικαιωνόμαστε, τόσο με τον αριθμό των συμμετοχών, όσο και με τα μετρήσιμα αποτελέσματα στην οικονομική δραστηριότητα των παραγωγών της Πελοποννήσου, στους οποίους εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την τεράστια πρόοδό τους».
Ο κ. Τατούλης, μετά την επιτυχή παρουσίαση του πελοποννησιακού πρωινού στη Foodexpo, ανακοίνωσε την πρόθεση της περιφερειακής αρχής, σε συνεργασία με το Μανιατάκειο Ίδρυμα, που αποτελεί ένα εκ των τεσσάρων πιστοποιημένων κέντρων Μεσογειακής Διατροφής της Unesco, να παρουσιάσουν στη Foodexpo του 2019 το σύνολο της πελοποννησιακής δίαιτας: Το πελοποννησιακό πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο, εντάσσοντάς τα στο πολιτισμικό πλαίσιο της παράδοσης της Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης Νίκο Χουδαλάκη, όπως και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Μίλτο Καρούμπα για τη συνεργασία και τόνισε ότι σε περίοδο κρίσης μια τέτοια πρωτοβουλία έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί αποδεικνύει ότι η χώρα παραμένει ζωντανή. «Αυτό οφείλεται σε ανθρώπους με όραμα και διάθεση να αναλάβουν πρωτοβουλίες που ωφελούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας», είπε.
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου από την πλευρά της μίλησε για συστηματική προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να προβάλλει και να προωθήσει τα προϊόντα της Πελοποννήσου και για σταθερή παρουσία της σε μεγάλα γεγονότα που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό. Είπε ακόμη ότι ο αγροδιατροφικός τομές αποτελεί προτεραιότητα στον πολιτικό σχεδιασμό της Περιφέρειας και σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μόνη που κάλυψε το κόστος συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην έκθεση Foodexpo.
Τόσο ο κ. Χουδαλάκης, όσο και ο κ. Καρούμπας εξήραν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο χαρακτήρισαν πρωτοπόρο, όπως επίσης την εξαιρετική παρουσία των παραγωγών της Πελοποννήσου. Σημείωσαν δε ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια εισαγωγής των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.