916 χιλ. € για το κτίριο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

0

Η έγκριση της (υπ’ αρ. 34/2020) οριστικής μελέτης με τίτλο «Αξιοποίηση – Αναβάθμιση – Εκσυγχρονισμός συγκροτήματος κτιρίων Δημοτικού Θέατρου Καλαμάτας και περιβάλλοντος χώρου» προϋπολογισμού 916.000,00€ με Φ.Π.Α., καθώς και η έγκριση κάλυψης από ιδίους πόρους της επιπλέον δαπάνης των 366.755,00€ εντάσσεται στην Ημερήσια Διάταξη της 12ης/2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η μελέτη προβλέπει εργασίες που αφορούν τόσο στο κέλυφος του κτιριακού συγκροτήματος και στο εσωτερικό του όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Το σύνολο των επεμβάσεων στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος και του περιβάλλοντος χώρου, όπως αναλυτικά περιγράφονται στη συνημμένη τεχνική έκθεση.

Επιπρόσθετα προβλέπονται εργασίες για την αναβάθμιση του κοινόχρηστου περιβάλλοντα χώρου, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του κτιριακού συγκροτήματος και αφορούν στην αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος χλοοτάπητα και στη διαμόρφωση μεγάλου ανθώνα εκατέρωθεν της υπάρχουσας ανενεργής σιδηροδρομικής γραμμής.

Στόχος των προαναφερόμενων επεμβάσεων είναι η αξιοποίηση, αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κτιριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του. Ο εκσυγχρονισμός του συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου σε συνδυασμό με την επισκευή του διώροφου νεοκλασικού, που θα στεγαστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες του Θεάτρου (θεατροπαιχνίδια, ανάγνωση θεατρικών έργων κλπ.), θα αναβαθμίσει την 30ετη πολιτιστική παρέμβαση του Δημοτικού θεάτρου στην πόλη.

Να θυμίσουμε η αρχιτεκτονική μελέτη για το έργο “Αξιοποίηση – αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός κτιρίων Δημοτικού θεάτρου Καλαμάτας και περιβάλλοντος χώρου” συντάχθηκε από το γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών «Ντονατέλλα Κυριακοπούλου – Σπινέλλα – Γιώργος Κυριακόπουλος» και προσφέρθηκε δωρεάν άνευ ανταλλάγματος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.