73 συλλήψεις στην Πελοπόννησο, οι 14 στη Μεσσηνία

0

73 άτομα -από τα οποία 14 στη Μεσσηνία- συνελήφθησαν συνολικά στη διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (22.11.2019) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, που οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου έγιναν έλεγχοι σε 955 άτομα (629 ημεδαποί και 326 αλλοδαποί), καθώς και σε 651 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 139 άτομα (71 ημεδαποί και 73 αλλοδαποί).

Όσον αφορά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 14 άτομα, 5 ημεδαποί και 9 αλλοδαποί:

  • Δύο ημεδαποί, για ναρκωτικά.
  • Τρεις ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Εννέα αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ακόμα συνελήφθησαν 12 στην Αργολίδα, 5 στην Αρκαδία, 21 στην Κορινθία και 21 στην Λακωνία.

Εξιχνιάστηκε:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, μία περίπτωση κλοπής πορτοφολιού ημεδαπού, που είχε γίνει την 5.11.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό του.

Βεβαίωση παραβάσεων:

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 301 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

  • Προϊόντα παραεμπορίου, στην Αργολίδα,
  • Ναρκωτικό δισκίο και μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, στην Κορινθία,
  • Μικροποσότητα ηρωίνης και κάνναβης, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου «οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.