621 παιδιά αρχικά για τα ΚΔΑΠ στην Καλαμάτα

0

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας η διαδικασία αιτήσεων για τη συμμετοχή παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), που πρόκειται να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο 2017. Ο αρμόδιος για το θέμα Δημοτικός Σύμβουλος – Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος, γνωστοποίησε ότι υποβλήθηκαν από μητέρες 441 αιτήσεις που αφορούν 621 παιδιά, εκ των οποίων 51 παιδιά ΑμεΑ. Σε αυτές τις αιτήσεις, θα προστεθούν όσες έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους γονείς.

Τα ΚΔΑΠ θα λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες, μετά τις 16.00 και σε αυτά τα παιδιά θα έχουν, ενδεικτικά, τη δυνατότητα ενασχόλησης με τον αθλητισμό, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά, τη ρομποτική, το σκάκι κ.λπ. Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα να αποκτήσουν εναλλακτικές δραστηριότητες, στις οποίες ενδεχομένως δε θα είχαν πρόσβαση, καθώς επίσης και να αναδείξουν το χώρο του σχολείου ως ένα κύτταρο πολιτισμού και γνώσης. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα στους γονείς τους να αποκτήσουν λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να λειτουργήσει ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, στο Ανατολικό Κέντρο, με παραχώρηση χώρων από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αθλητικών δραστηριοτήτων που θα εδρεύει στο Δημοτικό Στάδιο (έχουν υποβληθεί 10 αιτήσεις), καθώς και ΚΔΑΠ σε σχολικές μονάδες σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, ανάλογα με τη ζήτηση και τις αιτήσεις που θα εγκριθούν.

kdap

 

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να λειτουργήσουν ΚΔΑΠ σε χώρους των κάτωθι σχολικών μονάδων, για καθεμιά από τις οποίες παρατίθεται ο αριθμός ενδιαφερομένων παιδιών ανά σχολική μονάδα:

μοιραστειτε το:

Comments are closed.