6 εκατ. € για ανέγερση του Γυμνασίου Λυκείου Κορώνης

0
ΚΑΙ 2 ΕΚΑΤ. € ΓΙΑ ΟΜΒΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΧΑΡΙΤΣΗ

Νέες εντάξεις 35 έργων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι», συνολικού προϋπολογισμού 113.004.107,03 € εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Οι νέες εντάξεις αφορούν στην υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα, στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της αγροτικής οδοποιίας και της ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, για την κάλυψη βασικών αναγκών (κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων, προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας κ.ά.).

Όσον αφορά στην ενότητα «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών Κτιρίων» χρηματοδοτείται ο Δήμος Πύλου – Νέστορος με 5.995.535 € για την «Ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου & ΓΕΛ Κορώνης».
Στον τομέα «Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές» έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση η ΔΕΥΑ Μεσσήνης για το έργο «Συμπληρωματικά έργα συλλογής και διάθεσης των ομβρίων υδάτων στην Δ.Κ. Μεσσήνης» με 2.008.064,52 €.

Όπως έχει τονίσει ο Υπουργός Εσωτερικών, το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» δεν είναι αφηρημένα νούμερα, αλλά εκατοντάδες έργα σε όλη τη χώρα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η μεγάλη επιτυχία του δεν αποτυπώνεται μόνο στο ύψος των κονδυλίων, που ήδη ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, αλλά και στο γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις δίνονται στους ΟΤΑ με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια, για να υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα βασικών υποδομών, τα οποία τα έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.