44,2 εκατ. € για τα αρδευτικά του Φιλιατρινού φράγματος

0
ΕΝΤΑΞΗ 4 ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 158 ΕΚΑΤ. €

Την ικανοποίησή του για ακόμα μια φορά εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά τις αποφάσεις ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος, της Τάκας, της μεταφοράς του νερού του Αναβάλου στην Ερμιονίδα και του φράγματος της Κελεφίνας, με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 158 εκατομμύρια €, ευχαριστώντας εκ νέου τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη και το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασσίμη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποφάσεις, εντάσσονται στο ΠΑΑ 2014 – 2020 τα έργα «Αρδευτικά δίκτυα αξιοποίησης φράγματος λεκάνης Φιλιατρινού Ν. Μεσσηνίας», με προϋπολογισμό 44,2 εκατομμύρια , «Κατασκευή φράγματος Κελεφίνας Ν. Λακωνίας», με προϋπολογισμό 24 εκατομμύρια €, «Έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας Νομού Αργολίδας», με προϋπολογισμό 68,35 εκατομμύρια €και «Αρδευτικά δίκτυα Τάκας Ν. Αρκαδίας» με προϋπολογισμό 20,05 εκατομμύρια €.   

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι «εξασφαλίσαμε με τη σκληρή δουλειά μας αυτά τα σπουδαία έργα που θα δώσουν ώθηση στην αγροτική μας οικονομία και παράλληλα εξασφαλίσαμε για την Πελοπόννησο τη μερίδα του λέοντος από του πόρους της δράσης 4.3.1. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 για τη χώρα» και πρόσθεσε πως «με το έργο μας καθιστούμε λειτουργικές και αποδοτικές σημαντικές υποδομές διαχείρισης φυσικών πόρων και ταυτόχρονα θέτουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη νέων».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.