400 χιλ. € για τις ζημιές τον Δήμο Καλαμάτας με απόφαση Χαρίτση

0

Για τη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας του Νομού Μεσσηνίας, με το ποσό των 400.000,00 €, άναψε το “πράσινο φως” από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι ήδη από τον Απρίλιο του 2018 είχε εγκριθεί εγκαίρως από το Υπουργείο Οικονομίας, χρηματοδότηση 3.000.000,00 € για τον Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να αποκατασταθεί το εσωτερικό δίκτυο των ορεινών χωριών του Δήμου, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016.

Άλλη μία χρηματοδότηση ύψους 3.000.000,00 € είχε εγκριθεί στις αρχές Αυγούστου του 2018 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να γίνουν έργα στα επικίνδυνα σημεία της Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης. Τα έργα αφορούν την κατασκευή τάφρων και τοίχων αντιστήριξης, την αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατακρημνίσεων βράχων, ασφαλτοστρώσεις, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμό και κατασκευή νέων κόμβων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.