40 θέσεις μαθητείας από τον Δήμο Καλαμάτας

0

Ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται -σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τελικά θα αποφασίσει- να προσφέρει μέχρι 40 θέσεις μαθητείας συνολικά για τους μαθητευόμενους και σπουδαστές των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, ΙΕΚ), για το σχολικό έτος 2018-2019.

Ειδικότερα, σε συνέχεια εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας, στο οποίο αναφέρεται ότι κατά το σχολικό έτος 2018-2019 τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας θα εφαρμόσουν προγράμματα μαθητείας συνολικά για τους μαθητευόμενους και σπουδαστές των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, ΙΕΚ), το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να λάβει σχετική απόφαση. Η εισήγηση στη συνεδρίαση της Τρίτης 15 Μαΐου 2018 είναι να προσφέρει ο Δήμος Καλαμάτας μέχρι 40 θέσεις μαθητείας για το σχολικό έτος 2018-2019.

Η απασχόληση των μαθητευομένων θα αποτελέσει τη συμβολή του Δήμου στη στήριξη της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το μηνιαίο κόστος ανά μαθητευόμενο θα ανέλθει σε 200 ευρώ και θα βαρύνει το Δήμο Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.