4ωρο ανακύκλωσης αύριο στην Καλαμάτα

0

Δράση ανακύκλωσης, με έμφαση στις ηλεκτρικές συσκευές, προγραμματίζεται γι αύριο Σάββατο (5 Δεκεμβρίου 2015) από τις 10:00 το πρωί έως και τις 2:00, στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην οδό Κροντήρη, έναντι Εθνικής Τράπεζας.

Τη δράση αυτή διοργανώνει ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός Σταθμός “Σκάι” σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., το Δήμο Καλαμάτας και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Η ανακύκλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους».

Στο σημείο ανακύκλωσης, το κοινό μπορεί να φέρει όλες τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές του συσκευές (κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κ.ά.) και παράλληλα να μάθει τη διαδικασία και τον τρόπο της ανακύκλωσής τους. Επίσης, εταιρείες που έχουν ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση, μπορούν να τις φέρουν στο χώρο της δράσης, όπου θα τους δοθεί «Βεβαίωση Ανακύκλωσης».

Επίσης, στον ίδιο χώρο, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα διανέμει ενημερωτικό υλικό για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους».

Ακόμα, ειδικά για το γυαλί, θα ενημερωθούν οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεών τους από τον μπλε κώδωνα.

Ο Δήμος Καλαμάτας θα μετάσχει με στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, που θα δίνουν χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό. Επίσης, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της ανακύκλωσης ανακύκλωσης να τηλεφωνούν στους αριθμούς 6936 556448 (Διευθυντής Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Παπαδόπουλος) και 6947 995566 (Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος) και να δηλώνουν ότι διαθέτουν παλιές συσκευές προς ανακύκλωση, ώστε να περνά και να τις παραλαμβάνει από τις οικίες τους όχημα του Δήμου Καλαμάτας.

Στο χώρο της δράσης, μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, αν απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, θα μπουν σε κλήρωση για ένα ποδήλατο, ενώ θα δοθούν και αναμνηστικά δώρα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.