36 συλλήψεις στην Περιφέρεια, οι 16 στη Μεσσηνία

0

Τριάντα έξι άτομα -από τα οποία 16 στη Μεσσηνία- συνελήφθησαν συνολικά χθες (9.4.2020), στη διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης στις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, που οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου έγιναν έλεγχοι σε 1.116 άτομα (687 ημεδαποί και 429 αλλοδαποί), καθώς και σε 704 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 81 άτομα (52 ημεδαποί και 29 αλλοδαποί).

Πιο αναλυτικά:

16 συλλήψεις στη Μεσσηνία

  • Ένας ημεδαπός, για κλοπή.
  • Τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για ναρκωτικά.
  • Ένας ημεδαπός, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
  • Δύο ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Έξι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Έναςαλλοδαπός,ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί

Ακόμα συνελήφθησαν 4 στην Αργολίδα, 5 στην Αρκαδία, 4 στην Κορινθία και 7 στη Λακωνία.

Εξιχνιάστηκε:
Από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, μία περίπτωση κλοπής σε κατάστημα ημεδαπής, που είχε γίνει την 17.5.2019 στη Μεσσήνη. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστη συνεργή της.

Βεβαιώθηκαν:
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 109 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 2 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και ογδόντα μία 81 παραβάσεις για παραβίαση απαγόρευσης για την αποφυγή του κορωνοϊού.

Κατασχέθηκαν😐
Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 9,4 γραμμαρίων, ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους-5,2 γραμμαρίων και ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 260 γραμμαρίων, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου «οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.