35 ακόμα υποψήφιοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

0
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανακοίνωσε τα ονόματα 34 ακόμα υποψηφίων της, από τα οποία τα 9 αφορούν στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας, τα 15 το Δήμο Καλαμάτας και 10 για την Τοπική Κοινότητα Καλαμάτα.

Οι ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων έγιναν σήμερα Παρασκευή (12/4/19) το μεσημέρι, στην αίθουσα «Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη» στο ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας.

Την παρουσίαση των 9 υποψηφίων για τον Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας, ο οποίος είπε ότι «είτε με Νίκα, είτε με Δέδε, είτε με Τατούλη, Τατούληδες θα έχουμε την επομένη των εκλογών, γιατί όπως ήταν μέχρι χθες αγαπημένοι και μαζί υλοποιούσαν μία αντιλαϊκή πολιτική, έτσι θα είναι και μετά τις εκλογές». Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να βγει μία γερή δυνατή, με περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, για να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Π.Ε. Μεσσηνίας για την Περιφέρεια είναι οι εξής:

 1. Ανδριανοπούλου Αλεξάνδρα, νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, συνδικαλίστρια.
 2. Αποστολόπουλος Κώστας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Μεσσήνης.
 3. Κατσάς Θανάσης, αγρότης συνδικαλιστής.
 4. Λαμπρόπουλος Βαγγέλης, Πρόεδρος του Συνδικάτου εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο 21ο Δημοτικό Σχολείο, προπονητής στο σκάκι.
 5. Μαρκογιάννη Βούλα, από τον Μελιγαλά, εργαζόμενη στην Χημική Υπηρεσία Καλαμάτας.
 6. Μπολέτης Βαγγέλης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.
 7. Νικοπούλου Νικολίνα, πτυχιούχος νηπιαγωγός.
 8. Σταθέας Παναγιώτης, δάσκαλος – συνδικαλιστής, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης γονέων και κηδεμόνων Καλαμάτας.
 9. Τσαπραλής Πέτρος, συνταξιούχος οικοδόμος, πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Οικονομάκος δίνοντας στη δημοσιότητα τη δεύτερη λίστα των 15 υποψηφίων για το Δήμο Καλαμάτας, μίλησε για «τοπικά αλισβερίσια αλλά και για αλισβερίσια που έγιναν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα» και ζήτησε από τον Καλαματιανό λαό «να εμπιστευτεί τις δυνάμεις του ΚΚΕ στην ευρωβουλή στην περιφέρεια στο δήμο έτσι ώστε την επόμενη μέρα να έχει όσο το δυνατόν πιο δυνατή φωνή για όλα τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα για όλα αυτά που τον απασχολούν στην καθημερινότητά του».

Οι υποψήφιοι για το Δήμο Καλαμάτας είναι οι εξής:

 1. Βεργινάδης Αλέξανδρος, επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης
 2. Διαμαντάκη Μαρία, Συνταξιούχος λογίστρια
 3. Διασάκος Δαμιανός, Οδοντίατρος
 4. Κανδηλιώτη Αγγελική, εργαζόμενη σε 8μηνο Κοινωφελής εργασίας ,αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Θεατρικής Διαδρομής
 5. Κοντράρος Θοδωρής, ιδιωτικός υπάλληλος,μέλος του ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας
 6. Κουτίβας Μίλτος, Κοινωνικός Λειτουργός στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, μέλος του Δ.Σ. της Φάρις
 7. Κωστόπουλος Δημήτρης, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου Οικοδόμων, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
 8. Λάκκα Όλγα-άνεργη, μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας
 9. Λουκάς Γιώργος-επαγγελματίας
 10. Μπίρου Νατάσα-κομμώτρια
 11. Νικολαϊδου Ρόζα -συνταξιούχος φιλόλογος
 12. Πρεζεράκου Ελένη– Διοικητική Υπάλληλος του ΤΕΙ Πελοποννήσου
 13. Σωτήρης Τούλας– συνταξιούχος φιλόλογος
 14. Τουμπουρου Μαρία – Συνταξιούχος, Πρόεδρος Θεατρικής Διαδρομής
 15. Φράγκος Θωμάς-οικοδόμος.
 16. ΤΟΠΙΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Φώτης Γαϊτάνης παρουσιάζοντας τους 10 συμβούλους της Τοπικής Κοινότητας Καλαμάτας είπε ότι «εμείς ενιαία βλέπουμε τη μάχη σε όλες τις κάλπες, δεν τη διαχωρίζουμε και για αυτό το λόγο δεν συμμετέχουμε ούτε σε αλισβερίσια, ούτε σε ανταλλαγές, ούτε σε υποτιθέμενα κοινά ψηφοδέλτια, που σκοπό έχουν το καλό της πόλης. Τα προβλήματα από το πιο μεγάλο μέχρι το πιο μικρό έχουν την ίδια αφετηρία, την ίδια ρίζα και ενιαία πρέπει να είναι η αντιμετώπισή τους».

Οι υποψήφιοι για την τοπική κοινότητα Καλαμάτας, είναι οι εξής:

 1. Γαϊτάνης Φώτης -καθηγητής, γραμματέας Ά ΕΛΜΕ, αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Τμηματός ΑΔΕΔΥ
 2. Κουφαλάκου Εύα -καθηγήτρια μουσικής στα ΚΔΑΠ του Δήμου, γραμματέας του τομεακού συμβουλίου Καλαμάτας της ΚΝΕ
 3. Λεμονιά Μπίνη-άνεργη
 4. Ρηγανάκου Δήμητρα, μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
 5. Παπαθεοδωρίδη Αναστασία, ιδιωτική υπάλληλος
 6. Καλογεροπούλου Γιώτα, καθηγήτρια ιταλικών, μέλος του ΔΣ των Γονέων και κηδεμόνων του 4 ου Δημοτικού Σχολείου
 7. Σταυρόπουλος Δημήτρης, συνταξιούχος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας , μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ
 8. Νταλιακούρας Χρήστος, μέλος του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων, αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων στο 19ο Δημοτικό
 9. Μούντανος Μάριος,άνεργος
 10. Δημητρακόπουλος Σταύρος, Συνταξιούχος Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας είπε:

«Φίλες και φίλοι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων. Έχει ανακοινωθεί ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων σε όλα τα ψηφοδέλτια που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών της Πελοποννήσου για την περιφέρεια. Νομίζω ότι αν κάτσουμε και δούμε τους υποψηφίους Περιφερειάρχες, αλλά και τη σύνθεση υποψηφίων συμβούλων, εύκολα μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι είτε με Νίκα, είτε με Δέδε, είτε με Τατούλη, Τατούληδες θα έχουμε την επομένη των εκλογών. Γιατί όπως ήταν μέχρι χθες αγαπημένοι και μαζί υλοποιούσαν μία αντιλαϊκή πολιτική έτσι θα είναι και μετά τις εκλογές να είναι σίγουρα τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, το τιμόνι, στην αντιλαϊκή διαχείριση. Εμείς λέμε ότι τα πλατιά λαϊκά στρώματα πρέπει να σκεφτούν ότι την επομένη των εκλογών πρέπει να υπάρχει ένα γερό, δυνατό αποκούμπι για τα λαϊκά στρώματα. Πρέπει να βγει μία γερή δυνατή, με περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, για να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, που θα διεκδικήσει ανάσες για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που θα αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική.

Εμείς στο ψηφοδέλτιό μας δεν έχουμε ούτε βιομηχάνους, ούτε ξενοδόχους, ούτε επιχειρηματίες, ούτε λαμπερά και φωτεινά ονόματα. Έχουμε απλούς λαϊκούς αγωνιστές που παλεύουν μέσα από τα σωματεία και τους άλλους λαϊκούς φορείς, καθημερινά και δεν σκεφτήκαμε να ανακατευτούν με τα κοινά την παραμονή των εκλογών. Ήταν και χθες στο πλάι του λαού μας, θα είναι και αύριο στα πιο δύσκολα».

Απαντώντας στη συνέχεια ο κ. Γόντικας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δείτε στο video που ακολουθεί τι είπε:

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ

Ο Δημ. Οικονομάκος κατά την παρουσίαση των ονομάτων των υποψηφίων είπε:

«Ήδη συγκροτήθηκαν οι άλλοι συνδυασμοί έχουν κάνει τις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι είτε με 6 προτάσεις που έχει ο ένας υποψήφιος, είτε με 5 + 1 ο άλλος, είτε με 6 + 3 + 1, είτε με 10 άξονες που παρουσίασαν προχθές και διάφορα άλλα που λένε, τα προγραμματικά του σχέδια μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Άμα δείτε αυτά που έχουν εξαγγείλει, είναι ακριβώς τα ίδια. Δεν λένε κουβέντα για την υποστελέχωση του δήμου, δεν λένε ότι έχουμε χάσει το 60% των εργαζομένων τα 10 τελευταία χρόνια, δεν λένε κουβέντα για την υποχρηματοδότηση, ότι το 30% έρχεται στο δήμο από τους κρατικούς πόρους και το υπόλοιπο 70% από ίδιους, δε λένε κουβέντα για τη δημοτική φορολογία, δεν λένε κουβέντα για τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ που δίνουμε για ηλεκτροφωτισμό, δεν είναι κουβέντα για τα δίδακτρα της “Φάρις”, για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, για όλα αυτά που λειτουργούν ανταποδοτικά. Για μας είναι προτεραιότητα την επόμενη μέρα να συγκρουστούμε με αυτές τις πολιτικές. Οι άλλοι θα τα βρουν την επόμενη μέρα είμαστε σίγουροι 100%. Άλλωστε, μαζί ήταν στα ίδια κόμματα και ψήφισαν και μνημόνια και όλες αυτές τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν. Στις ίδιες παρατάξεις ήταν μερικοί, είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης και οι καυγάδες και τα μαχαιρώματα που υπάρχουν τώρα, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, θα τους βρουν την επόμενη μέρα με αγκαλιές και λουλούδια για να μοιράσουν αντιδημάρχους να μοιράσουν νομικά πρόσωπα και όλη αυτή η κουστωδία θα διοικήσει τα επόμενα χρόνια το δήμο.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαία και μόνο από τα πρόσωπα όλη αυτή η πολιτική, τα ίδια τα κόμματα έχουν αφήσει την ελευθερία σε αυτούς τους υποψηφίους. Η Νέα Δημοκρατία έχει σε τρεις τουλάχιστον παρατάξεις δυνάμεις, το ΚΙΝΑΛ έχει σε τρεις υποψηφίους και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πάλι με τρεις υποψηφίους. Να τα δει αυτά ο κόσμος, να τα σκεφτεί, να βγάλει συμπεράσματα και από τα τοπικά αλισβερίσια αλλά και από τα αλισβερίσια που έγιναν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα με αυτές τις γελοιότητες και να εμπιστευτεί τις δυνάμεις του ΚΚΕ στην ευρωβουλή στην περιφέρεια στο δήμο έτσι ώστε την επόμενη μέρα να έχει όσο το δυνατόν πιο δυνατή φωνή για όλα τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα για όλα αυτά που τον απασχολούν στην καθημερινότητά του».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.