3 εκατ. € για την ύδρευση στο Δήμο Πύλου με υπογραφή Χαρίτση

0

Με 3 εκατ. € χρηματοδοτούνται τα έργα ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Πύλου Νέστορος, τα οποία εντάσσονται στις νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 105 εκατομμυρίων €, που ενεργοποιούνται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 35 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης,

Σε αυτά εντάσσονται ακόμα  και τα πρώτα έργα αποκατάστασης τεσσάρων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, από τους συνολικά 19 ΧΑΔΑ, που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με τη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η ολοκλήρωση των έργων για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, βάζει τέλος στα βαριά πρόστιμα που καλείται να πληρώνει η χώρα για καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η ανταπόκριση των δήμων για τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στις προσκλήσεις του προγράμματος «ΦιλόΔημος» ξεπερνά κάθε προσδοκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μόλις 80 ημερολογιακές ημέρες, από τις 15 Ιουνίου 2018 μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί 105 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού 351.477.350,86 εκατ. €.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

Kafantaris_D.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δ. Καφαντάρης, «έργα ύδρευσης 3.891.987 ευρώ ( 3.000.000 πλέον ΦΠΑ το ΥΠΕΣ και 171.987 η ΔΕΥΑ ) του Δήμου Πύλου Νέστορος εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Φιλόδημος του ΥΠΕΣ με υπογραφή Χαρίτση.

  1. Έργα ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης ΔΕ Νεστορος (νέες δεξαμενές στη Χώρα , ύδρευση Κορυφασίου, Ρωμανού , Πετροχωρίου και Costa Navarino )
  2. Αναβάθμιση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών Κυνηγού, Μποζικαίϊκα, Χωματάδας, Περιβολακίων , Πετροχωρίου και Μεθώνης (αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου από αμιαντοσωλήνες με σωλήνες πολυαιθυλενίου)
  3. Αντικατάσταση εξωτερικού υδραγωγείου θέση Μπουρνιά στην Καλλιθέα».
μοιραστειτε το:

Comments are closed.