3 Γάλλοι χάθηκαν στο φαράγγι του Ριντόμου

0

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΓΑΙΑ» ΜΑΝΗΣ

Κοντά στην επίτευξη του στόχου της διάσωσης τριών Γάλλων τουριστών, στο Φαράγγι του Ριντόμου, που ξεκίνησε σήμερα (19/8/18) στις 3:30 μετά το μεσημέρι, βρίσκονται οι ομάδες διάσωσης που επιχειρούν.

Οι Γάλλοι πεζοπόροι ένα ζευγάρι και ο τρίτος της παρέας, στις 3:30 μετά το μεσημέρι, καθώς χάθηκαν στο Φαράγγι του Ριντόμου κάλεσαν σε βοήθεια.

Οι δύο από αυτούς, το ζευγάρι, αποφάσισαν να βγουν από το χαρτογραφημένο μονοπάτι μέσα στο φαράγγι και να αναρριχηθούν στα βράχια, όπου όμως εγκλωβίστηκαν. Ο άλλος Γάλλος παρέμεινε στο σηματοδοτημένο μονοπάτι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, η Αστυνομία, αλλά και η ομάδα εθελοντών διασωστών “Γαία” Μάνης κινητοποιήθηκαν αμέσως για την εύρεση και τη διάσωση των Γάλλων, οι οποίοι με τη βοήθεια των κινητών βοηθούσαν δίνοντας τη θέση τους.

Πέραν των 2 Γάλλων που ειδοποιώντας κινητοποίησαν τις αρχές για τη διάσωσή τους, εντοπίστηκαν και τα ίχνη του τρίτου της παρέας που δεν ακολούθησε το ζευγάρι των συμπατριωτών του.

Οι προσπάθειες της προσέγγισης και της διάσωσης που συντονίζονται από τον διοικητή της Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, Κων. Θεοφιλόπουλο, στην οποία μετέχουν πυροσβέστες και διασώστες της “Γαία” Μάνης, συνεχίζονταν και τις βραδυνές ώρες.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.