280.000 € για την Αρχαία Μεσσήνη

0

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ

Με 280.000 € ενισχύεται ο Δήμος Μεσσήνης, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, για τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης που θα εξυπηρετεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για το χώρο στάθμευσης δυναμικότητας 127 οχημάτων και τη σύνδεσή του με το Μουσείο. Στο έργο επίσης περιλαμβάνονται η κατασκευή πεζοδρομίου περιμετρικά του χώρου, η επαρκής σήμανση και ο ηλεκτροφωτισμός του.

Το νέο έργο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων για την προστασία και ανάδειξη του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση στεγάστρου στο Αρχαίο Γυμνάσιο και τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

«Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ομάδας αρχαιολόγων κ. Πέτρο Θέμελη και με τον Δήμο Μεσσήνης, υλοποιεί όλα τα αναγκαία έργα που συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμικού κεφαλαίου της τοπικής κοινωνίας της Μεσσήνης και ταυτόχρονα ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.