“26η στους 27 της Ευρώπης η Ελλάδα στην απώλεια εισοδήματος”

0
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΤΟ Ρ/Σ “ΘΕΜΑ RADIO”

«Παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα, καταλήξαμε σε μια ακόμη αναβολή στις κυρώσεις προς την Τουρκία» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας  και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/σ «Θέμα Radio», σχολιάζοντας τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και η ελληνική κυβέρνηση οδηγείται σε μια ακόμη διπλωματική αποτυχία».  

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» την «απεμπλοκή της έγκρισης του προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027 αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης από την απειλή βέτο Πολωνίας και Ουγγαρίας», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «οι πόροι αυτοί θα αρχίσουν να εισρέουν προς τα Κράτη – μέλη από το καλοκαίρι και μετά στην καλύτερη περίπτωση. Μέχρι τότε πρέπει να δούμε τι κάνουμε με τις δικές μας δυνάμεις».

Συνεχίζοντας ο Αλ. Χαρίτσης, επεσήμανε ότι «ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη, τα στοιχεία της Eurostat κατατάσσουν την Ελλάδα στην 2η θέση από το τέλος ως προς τις απώλειες εισοδήματος εργαζομένων» προσθέτοντας ότι «η απώλεια αυτή εντοπίζεται στα χαμηλότερα στρώματα». Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης είπε ότι «αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά απολύτως ανεπαρκή, ενώ έχουμε και όξυνση των ανισοτήτων».

Ακόμη ο βουλευτής Μεσσηνίας είπε πως «η κυβέρνηση αναγκάστηκε εκ της πραγματικότητας να παραδεχθεί ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από τις δικές της αρχικές εκτιμήσεις, κάνοντας λόγο στον νέο προϋπολογισμό για διψήφια ύφεση το ‘20  και αναιμική ανάκαμψη το ‘21. Επιμένει όμως να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας» εκτιμώντας ότι «από τον προϋπολογισμό λείπουν στοχευμένα μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και κλάδους της οικονομίας μας, όπως ο τουρισμός και η εστίαση, το λιανεμπόριο και ο πολιτισμός».

«Αντί να αξιοποιήσει τα ταμειακά διαθέσιμα που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ και την πρωτοφανή πρόσβαση σε ρευστότητα που προσφέρει η ΕΕ για να υλοποιήσει μια πολιτική στήριξης των ευάλωτων και της μεσαίας τάξης, η κυβέρνηση αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να πλήξει και άλλο αυτά τα στρώματα. Αυτό βλέπουμε και στην έκθεση Πισσαρίδη, όπου η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, οι μικρές και οι μεσαίες, αντιμετωπίζονται ως βαρίδι», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης και κατέληξε:

«Είναι ανεύθυνο να μεταθέτει η κυβέρνηση όλη τη συζήτηση στην έλευση του εμβολίου»  τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Πρέπει να λάβει υπόψη της τα επίσημα στοιχεία και να προχωρήσει τώρα στην ουσιαστική ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, με μη επιστρεπτέες ενισχύσεις προς τις επιχειρήσεις, κάλυψη του μισθολογικού κόστους και στήριξη όσων είδαν το εισόδημα τους να πλήττεται από την κρίση».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.