25 προσλήψεις για την καθαριότητα στην Καλαμάτα

0

Σε προσλήψεις 25 ατόμων -15 εργατών καθαριότητας, 7 οδηγών και 3 χειριστών βαρέων μηχανημάτων- για εργασία 2 μηνών, θα προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λήφθηκε σήμερα (Τρίτη 10 Ιουλίου 2018), σε έκτακτη συνεδρίασή του.

«Η απόφαση αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου, με την οποία απολύθηκαν εργαζόμενοι των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που είχαν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου και έμεναν στην Υπηρεσία με συνεχείς παρατάσεις», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ευχαρίστησε τους εργαζομένους στην Καθαριότητα για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και θα καταβάλλουν ολόκληρη τη θερινή περίοδο, ώστε να διατηρείται η πόλη και ο Δήμος καθαρός. Είπε, επίσης, ότι «η πολιτική των παρατάσεων των συμβάσεων εργασίας, τελικώς απέδωσε εξαιρετικά αρνητικό κοινωνικό αποτέλεσμα, γιατί οι εργαζόμενοι έλαβαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και, ύστερα από μία τριετία αβεβαιότητας, απολύθηκαν, με ανατροπή κάθε οικογενειακού προγραμματισμού. Αυτό ας αποτελέσει δίδαγμα και η μόνη πολιτική που μπορεί και πρέπει να υπάρξει είναι οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού με διαδικασίες ΑΣΕΠ και – το κυριότερο – η ανάπτυξη και προσφορά θέσεων εργασίας μέσω του ιδιωτικού τομέα. Πρέπει να υπάρξει μεγάλος προβληματισμός διότι χιλιάδες άνθρωποι υπέβαλαν αιτήσεις για πρόσληψη στην Καθαριότητα με πολύ χαμηλούς μισθούς και αυτό έγινε λόγω της έλλειψης θέσεων εργασίας σε άλλους τομείς της οικονομίας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.