24ωρη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στη Μεσσηνία

0

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 συμμετέχει το Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, “ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, αλλά και δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα”. Καλεί δε τους συναδέλφους τους “στο δημόσιο τομέα να απεργήσουν μαζικά, ώστε μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας να ακουστεί ηχηρή η φωνή των εργαζομένων”.

Η σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, αναφέρει τα εξής:

«Το Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, αλλά και δεκάδων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020. Καλούνται οι συνάδελφοι στο δημόσιο τομέα να απεργήσουν μαζικά, ώστε μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας να ακουστεί ηχηρή η φωνή των εργαζομένων που παλεύουν για:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Όχι στα ωράρια και στις συμβάσεις λάστιχο.
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
  • ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Οι αγώνες δεν αναστέλλονται!
Τηρούμε τα μέτρα προστασίας! Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26/11!

Ο πρόεδρος
Δημήτρης Γ. Φαββατάς
Ο γραμματέας
Μερτίκας Παναγιώτης»
μοιραστειτε το:

Comments are closed.