“24ωρη απεργία ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο κυβέρνησης – εργοδοτών”

0
ΤΡΙΤΗ 24.9.2019 – ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ – KAΛΑΜΑΤΑ

Η Παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας καταγγέλλει το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το συμμαχικό μέτωπο Κυβέρνησης – Εργοδοτών υπό την καθοδήγηση του ΣΕΒ με πρόσχημα την «ανάπτυξη» και το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 20 άρθρα για τις εργασιακές σχέσεις.

Το νομοσχέδιο συνιστά ένα νέο αντεργατικό Μνημόνιο, το οποίο αποτελεί τον «τρίτο γύρο» και πάει τους εργαζόμενους πίσω από όλα τα προηγούμενα Μνημόνια μαζί!

Πρόκειται για ένα νέο αντεργατικό έκτρωμα, που με ακραίο ρεβανσιστικό και εκδικητικό τρόπο, δίνοντας «γη και ύδωρ» στους εργοδότες.

Μετά την υποβάθμιση – διάλυση της Επιθεώρησης, καταργούν τώρα τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την υποχρεωτικότητα της εφαρμογής τους από όλους τους εργοδότες χωρίς εξαίρεση και που με κόπο καταφέραμε το τελευταίο έτος, απαγορεύει στους εργαζόμενους να προσφεύγουν στη Διαιτησία του ΟΜΕΔ, θεσμοθετούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και ένα σωρό ακόμα αντεργατικές ρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η παράταξή μας πρότεινε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας να συμμετάσχει στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ΕΚΑ, Πειραιά Ομοσπονδίες όπως η ΠΝΟ και άλλα Εργατικά Κέντρα της χώρας κλπ., πανελλαδικά και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24/9/2019.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποτρέψουμε την ψήφιση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην Καλαμάτα στην πλατεία 23ης Μαρτίου 10:00 π.μ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.