24ωρη απεργία αύριο Τρίτη 24/9 και από την ΑΔΕΔΥ

0
ΤΟ Ν.Τ. ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν στην απεργία στις 24/9 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες πανελλαδικά, ενάντια στο νέο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και μόνο σε όφελος των εργαζομένων δεν θα είναι.

Προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ. Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση, με τη δεύτερη να υπολογίζεται με βάση τον ετήσιο χρόνο εργασίας. Από την άλλη προβλέπονται νέα προνόμια για την εργοδοσία, όπως η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/9 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης Μαρτίου στις 10:00 το πρωί.

O Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Δημήτριος Γ. Φαββατάς Παναγιώτης Μέρτικας
  • Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τα αιτήματα.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.