20 κιλά χασίς κρυμμένο στη νήσο Σχίζα

0

xasis_20 aΕίκοσι κιλά χασίς σε τέσσερις συσκευασίες αεροστεγώς κλεισμένες βρήκαν χθες (9.8.2018) το πρωί, μετά από στοχευμένη έρευνα Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στη νήσο Σχίζα, ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας. Οι τέσσερις συσκευασίες που ήταν «κρυμμένες» στο ακατοίκητο νησί και κατασχέθηκαν περιείχαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 19,8 κιλών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των κατόχων των ναρκωτικών ουσιών.

Η ΝΗΣΟΣ ΣΧΙΖΑ

sxiza

Η Σχίζα είναι το μεγαλύτερο νησί των Μεσσηνιακών Οινουσσών, με έκταση 12,3 τ.χλμ.. Στο παρελθόν ονομαζόταν Καμπρέρα και Καβρέρα. Είναι ένα βραχώδες νησί το οποίο χρησιμοποιείται από την πολεμική αεροπορία ως πεδίο βολής. Η Σχίζα δεν έχει μόνιμο πληθυσμό, αν και στην απογραφή του 2001 αναφέρεται να έχει 2 κατοίκους. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, ενώ την περίοδο 1999 -2010 ανήκε στον Δήμο Μεθώνης. Νοτιοδυτικά της Σχίζας είναι το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, γνωστό ως τάφρος ή φρέαρ των Οινουσσών με βάθος 5.121μ. Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι 201μ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.