12 συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

0

Συνελήφθησαν το Σάββατο και την Κυριακή (1 &2 Αυγούστου 2020) στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε 7 ξεχωριστές περιπτώσεις, 12 αλλοδαποί που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα με πτήσεις για Γαλλία και Ιταλία.

Ειδικότερα χθες (2.8.2020) Κυριακή, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, σε 5 ξεχωριστές περιπτώσεις 8 αλλοδαποί -4 άνδρες, ηλικίας 19, 23, 32 και 34 ετών και 4 γυναίκες, ηλικίας 18, 27, 31 και 32 ετών- οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για Παρίσι και Μιλάνο, καθώς διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, ότι αυτά ήταν πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από την κατοχή τους διαβατήρια Πορτογαλικών και Μεξικάνικων Αρχών, δελτία ταυτότητας Βέλγικων, Πορτογαλικών και Ελληνικών Αρχών καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα και άδεια διαμονής Ελληνικών Αρχών.

Επιπλέον, οι 5 εξ αυτών συνόδευαν και τα ανήλικα τέκνα τους για τα οποία επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ως επίσης κατασχέθηκαν.

Εξάλλου το Σάββατο (1.8.2020) συνελήφθησαν στον από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας, 4 αλλοδαποί (2 άνδρες, ηλικίας 22 και 35 ετών και 2 γυναίκες, ηλικίας 35 και 39 ετών) -σε 2 ξεχωριστές περιπτώσεις- που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Ιταλία.

Οι αστυνομικοί, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των 4 αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για Μπέργκαμο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από την κατοχή τους διαβατήριο Αρχών Λουξεμβούργου, δελτίο ταυτότητας και διαβατήρια Ιταλικών Αρχών, ενώ ο 35χρονος και η 35χρονη συνόδευαν και το ανήλικο τέκνο τους, για το οποίο επέδειξαν διαβατήριο Ιταλικών Αρχών, ως επίσης κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.