1.000 μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ ψήφισαν στη Μεσσηνία για συνέδρους

0

Σε 65 περίπου χιλιάδες σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις του Κινήματος Αλλαγής είναι όσοι προσήλθαν στις κάλπες που στήθηκαν χθες Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα, για την ανάδειξη των 3.500 αντιπροσώπων που θα μετάσχουν στο συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή (30 και 31 Μαρτίου 2019) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) στον Πειραιά.

Όσον αφορά στη Μεσσηνία, στις κάλπες που στήθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου και Επικοινωνίας της Ν.Ε Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννη Λαμπίρη, η συμμετοχή έφτασε “κοντά στους χίλιους”.

Οι σύνεδροι που θα εκλεγούν συνολικά από τη Μεσσηνία -αν δεν κριθεί μειωμένη η προσέλευση στις κάλπες- είναι 58. Υποψηφιότητα στη Μεσσηνία έθεσαν 80 μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ, 32 για την Τ.Ο. Καλαμάτας, 10 για την Τ.Ο. Μεσσήνης, 5 για την Τ.Ο. Οιχαλίας, 13 για την Τ.Ο. Πυλίας και 18 για την Τ.Ο. Τριφυλίας και 2 για την Τ.Ο. Δυτικής Μάνης.

Στον πίνακα που ακολουθεί αναγράφεται ο αριθμός συνέδρων κατά Τοπική Οργάνωση, στους 6 Δήμους της Μεσσηνίας. Οι αριθμοί της πρώτης στήλης (α) είναι οι σύνεδροι που θα εκλεγούν συνολικά σε κάθε Τοπική Οργάνωση, στην δεύτερη στήλη (β) καταγράφεται ο ελάχιστος αριθμός (1/3 του συνολικού αριθμού εκλεγομένων) εκπροσώπησης φύλων (ανδρών ή γυναικών) και στην τρίτη στήλη (γ) η ελάχιστη εκπροσώπηση νέων( 10% ) κάτω των 35 ετών.

Σύμφωνα με το άρθρο 22 του καταστατικού, ο τελικός αριθμός των εκλεγμένων συνέδρων ανά Τ.Ο. καθορίζεται από τη συμμετοχή. Για κάθε 1/2 του εκλογικού μέτρου συμμετέχοντες στη διαδικασία, εκλέγεται ένας σύνεδρος για την Τ.Ο. Η τελική εκπροσώπηση της Τ.Ο. προκύπτει από το πλήθος των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία, διαιρούμενο με το 1/2 του εκλογικού μέτρου, με μέγιστο πλήθος το περιγραφόμενο στην ανωτέρω ενότητα. Σε περίπτωση δεκαδικού, αυτό στρογγυλοποιείται στο αμέσως χαμηλότερο ακέραιο.

Προϋπόθεση για την εκλογή συνέδρου σε μία Τ.Ο. αποτελεί η κατ’ ελάχιστον συγκέντρωση αριθμού ψήφων ίσων με το 1/3 του εκλογικού μέτρου.

Ο Γ. ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο Γιάννης Λαμπίρης, εκπρόσωπου Τύπου και Επικοινωνίας της Ν.Ε Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής, σε σχέση με τις χθεσινές (Κυριακή 3/3/19), δήλωσε:

«Κοντά στους χίλιους έφτασε η συμμετοχή των μελών μας σε όλη την Μεσσηνία για τις εκλογές ανάδειξης των συνέδρων του 2ου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής ξεπερνώντας κάθε προσδοκία μας.

Η παράταξη μας έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στη κοινωνία και τα καλύτερα είναι μπροστά..!».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

«Η συμμετοχή των 65.000 συμπολιτών μας στις εκλογές ανάδειξης συνέδρων είναι ένα ακόμα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους που συνέβαλλαν σε αυτό.

Ειδικά στους εκατοντάδες νέους σε όλη την Ελλάδα που για ακόμα μια φορά συμμετείχαν, για να ακουστεί η φωνή τους στο συνέδριο, σε μια περίοδο που η πολιτική φαινεται τοξική.

Συγχαρητήρια στις εφορευτικες και τους δεκάδες εθελοντές.

Συγχαρητήρια στο γραμματέα του Κινήματος Manolis Christodoulakis, τον επικεφαλης της εφορευτικής Xristos Polyzogopoulos και τους συνεργάτες τους, γιατί έδωσαν το 101% για να γίνει πράξη η πολιτική επιλογή της Φώφη Γεννηματά .

Προχωράμε αποφασισμένοι και δυνατοί.

Παύλος Χρηστίδης

Εκπρόσωπος τύπου Κινήματος Αλλαγής»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.