«Την αγανάκτηση μιας ολόκληρης γενιάς για το λουκέτο διαρκείας στα Πανεπιστήμια και τα κυβερνητικά σχέδια καταστολής», διατύπωσαν οι φοιτητές των Σχολών της Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συλλαλητήριο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη (28/1/21), σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση.
Σε ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τη χθεσινή φοιτητική κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, αναφέρονται τα εξής:
«Σήμερα, φοιτητές από την Καλαμάτα συνέχισαν τις συμβολικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, ενώνοντας τη φωνή τους με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας!
Οι χιλιάδες φοιτητές που βγήκαν σήμερα στους δρόμους, εκφράζοντας την αγανάκτηση μιας ολόκληρης γενιάς για το λουκέτο διαρκείας στα Πανεπιστήμια και τα κυβερνητικά σχέδια καταστολής, απέδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους, σπάζοντας τις απαράδεκτες απαγορεύσεις της κυβέρνησης στην πράξη.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για “δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση” δε θα περάσει!
Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών (όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν rapid test στο πανεπιστήμιο κ.α.)! Την ίδια στιγμή που μειώνουν τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%, και για τη φοιτητική μέριμνα 39%, δίνουν ένα σκασμό λεφτά για τα Rafale και τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ.
Οι σπουδές είναι σε αναμονή, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο! «Θέλουμε να γίνουμε ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΞΑΝΑ», φώναξαν και πάλι!
Οι φοιτητές απαιτούν:
- Την επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας.
- Την απόσυρση του Νομοσχεδίου! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
- Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!
- Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!».