ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Για υποβάθμιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου κατηγορεί τον δήμαρχο Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλο η παράταξη “Καλαμάτα Μπροστά” του Βασ. Κοσμόπουλου, καθώς -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της- κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του σώματος, «ο κ. δήμαρχος έφυγε (αναιτιολόγητα) από την αίθουσα και επανήλθε μετά περίπου δίωρο», και συμπληρώνει: «Από το ρεπορτάζ των ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε, ότι παρέστη σε εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων».
Στην ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Κοσμόπουλου σημειώνει ακόμη: «Κατανοούμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να επενδύσει σε δημόσιες σχέσεις και πανηγύρεις. Το εφάρμοζαν και οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες “panem et circenses” (άρτον και θεάματα), για να ξεγελούν τον λαό και να τον αποσπούν από τα υπαρκτά προβλήματα».
Ειδικότερα, η ανακοίνωση της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” αναφέρει τα εξής:
«Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, γίναμε μάρτυρες της εκτίμησης του κ. δημάρχου, προς τον θεσμό. Μετά το πρώτο θέμα ο κ. δήμαρχος έφυγε (αναιτιολόγητα) από την αίθουσα και επανήλθε μετά περίπου δίωρο. Από το ρεπορτάζ των ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε, ότι παρέστη σε εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων.
Την αποχώρηση του δημάρχου εκμεταλλεύτηκαν(;) σύμβουλοι της παράταξης του και συνεργαζόμενοι, που αποχώρησαν. Έτσι, δεν έγινε δυνατόν να παρθεί απόφαση σε θέμα που απαιτείτο συγκεκριμένος αριθμός συμβούλων. Αν δεν είναι αυτό απαξίωση του ΔΣ, τι είναι;
Ο αντισυνταγματικός νόμος Θεοδωρικάκου, έχει απογυμνώσει από αρμοδιότητες τα ΔΣ, αλλά παραμένουν το εξόχως αντιπροσωπευτικό της λαϊκής βούλησης, σώμα. Ο κ. δήμαρχος οφείλει να αποδίδει την δέουσα τιμή στο σώμα και όχι να το θεωρεί μικρότερης σημασίας από την όποια εκδήλωση.
Άλλωστε το ΔΣ, έστω υποβαθμισμένο, τον προστάτευσε από δυο ιστορικά λάθη του. Οδήγησε στην αποκάλυψη των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής (ήδη από τις πρώτες μέρες εργασιών, είναι πασιφανής η αξία τους για την ιστορία της πόλης) και αντιστέκεται στην εκβιαστική λύση του “Μορέα”.
Κατανοούμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να επενδύσει σε δημόσιες σχέσεις και πανηγύρεις. Το εφάρμοζαν και οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες “panem et circenses” (άρτον και θεάματα), για να ξεγελούν τον λαό και να τον αποσπούν από τα υπαρκτά προβλήματα. Ήδη ανακοινώνεται διθυραμβικά η “Λευκή νύχτα”, η οποία όμως, δεν μπορεί να καλύψει τις “μαύρες” μέρες των πεπραγμένων της».