Του Θεόδωρου Σταυριανόπουλου
Μαθηματικός-MSc Ηθ. Φιλοσοφίας
Μετά από 15 και πλέον χρόνια λειτουργίας το Μέγαρο Χορού ακόμα δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν έχει ένα Συμβούλιο που Πρόεδρός του να είναι ένας επαγγελματίας μάνατζερ απαλλαγμένος από ψηφοθηρικές προθέσεις και διαθέσεις και που θα μπορέσει να αναδείξει διεθνώς το Μέγαρο Χορού ως ένα χώρο Εκδηλώσεων και Συνεδρίων.
Τα θεματικά Συνέδρια που αφορούν τον Τουρισμό, την Υγεία, την Εστίαση και όχι μόνο, έχουν γίνει πλέον θεσμός στην χώρα μας, αλλά και διεθνώς.
Δυστυχώς ο Δήμος Καλαμάτας έχοντας αυτό το υπέροχο «στολίδι» έχει μείνει στην παραδοσιακή υποχρέωσή του να το παραχωρεί σε μεγάλο βαθμό σε Συλλόγους προσπαθώντας η εκάστοτε Δημοτική Αρχή να ψηφοθηρεί εις βάρος της πραγματικής ανάδειξης του Μεγάρου Χορού στερώντας από το Δήμο μας την αυξημένη συνεδριακή επισκεψιμότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα λειτουργικά του έσοδα να μην ισοσκελίζουν τα έξοδα και η χρήση του να είναι ζημιογόνος.
Για να ισχυροποιήσω αυτά που αναφέρω παραπάνω θα αναφέρω τι είχε συμβεί στο παρελθόν στο ξεκίνημα του Φεστιβάλ Χορού.
Η κ. Μαραγκοπούλου στο παρελθόν ως καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο ξεκίνημά του κατάφερε με διαρκείς επίμονες προσπάθειες πολύ σύντομα να αναδείξει το Φεστιβάλ Χορού σε ένα διεθνώς καταξιωμένο και ως μια ποιοτική εκδήλωση παγκόσμιας εμβέλειας. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το Φεστιβάλ χορού είναι παγκόσμια γνωστό και αποτελεί υπερθέαμα.
ΥΓ Η επιτυχία δεν είναι πηγή ικανοποίησης για ότι προηγήθηκε αλλά πηγή υποχρέωσης για ότι πρέπει να ακολουθήσει.