ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
“Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί η Πελοπόννησος και η Καλαμάτα να μείνουν πίσω και εκτός του συγκεκριμένου σχεδιασμού”, αναφέρει σε δήλωσή του για το φυσικό αέριο ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας -και τα δημοσιεύματα που είχαν προηγηθεί- για “απένταξη του προγράμματος ανάπτυξης δικτύων τροφοδοσίας φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, συμπεριλαμβανομένης και της Καλαμάτας.
Με την ανακοίνωσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλούσε «τις Περιφέρειες να προωθήσουν άμεσα και αποτελεσματικά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στη δημοπράτηση των έργων».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, στη δήλωσή του αναφέρει: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Περιφέρειας. Είμαστε σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και με τους άλλους δήμους της Πελοποννήσου για τα επόμενα βήματα».
Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφέρει τα εξής:
«Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Περιφέρειας. Είμαστε σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και με τους άλλους δήμους της Πελοποννήσου για τα επόμενα βήματα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί η Πελοπόννησος και η Καλαμάτα να μείνουν πίσω και εκτός του συγκεκριμένου σχεδιασμού.
Να θυμίσω ότι στις 25 Ιουλίου 2019 σε διευρυμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τον τότε Δήμαρχο και σημερινό Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η κα Μωσσέ που είναι διευθύνουσα σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου) μαζί με στελέχη της Επιχείρησης, μας διαβεβαίωναν για το σχεδιασμό και μάλιστα έδιναν και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Τότε η κα Μωσσέ έλεγε ότι ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει το έργο το 2020, να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2023 και στη συνέχεια η ΔΕΔΑ να συνεχίσει να κάνει συνδέσεις με τους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με την ίδια, η Καλαμάτα και η Σπάρτη θα τροφοδοτούνται με υγροποιημένο αέριο, το οποίο θα έρχεται με φορτηγά από την Αγία Τριάδα, που είναι απέναντι από τη Ρεβυθούσα (νησί του Σαρωνικού με μεγάλες υποδομές για την τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο). Αυτές οι δύο πόλεις θα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο μέσω ειδικών σταθμών, για τους οποίους θα αναζητούσαν σε κατάλληλα οικόπεδα. Μάλιστα εμείς είχαμε προσφερθεί να βοηθήσουμε σε αυτό».