Ορκωμοσία αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος «Τεχνολογία και ποιότητα επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου» του Τμήματος Επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στον Αντικάλαμο.
Στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, αρχικά συνεχάρη τον Πρύτανη κ. Αθανάσιο Κατσή, τον Κοσμήτορα της σχολής Δημήτριο Πετρόπουλο, τον πρόεδρο του τμήματος Ιωακείμ Σπηλιωτόπουλο και τον καθηγητή Γεώργιο Ζακυνθινό για την πρωτοβουλία όλων στην δημιουργία του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών. Εξέφρασε στη συνέχεια την ικανοποίησή του που η ορκωμοσία των αποφοίτων συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα ελιάς και ελαιολάδου και μιλώντας για το πρόγραμμα ανέφερε ότι, στοχεύει στην διασύνδεση της επιστήμης με την επιχειρηματικότητα.
Στην ομιλία του, αφού συνεχάρη ιδιαίτερα και τους αποφοίτους, ανέφερε ότι η ελιά και το ελαιόλαδο αποτελούν τους πυλώνες της παραγωγής αγροτικών προϊόντων στον τόπο μας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιστημονική γνώση θα συμβάλει στην πιστοποίηση της άριστης ποιότητας της ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ και του εξαιρετικού ελαιολάδου της περιοχής μας (ΠΟΠ Καλαμάτα και έχτρα παρθένου). Τέλος ανέφερε ότι το πρόγραμμα υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το προϊόν με στόχο την αναβάθμιση της θέσης τους στο διεθνές εμπόριο.