Τα αποτελέσματα της μικροβιολογικής ανάλυσης των δειγμάτων που ελήφθησαν από το νερό της πισίνας του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας από τη ΔΕΥΑΚ, αναμένονται αύριο Σάββατο, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας, μετά την εμφάνιση άλγης(*) στα νερά του, ενώ σχετικά με τις καταγγελίες για ελλιπή χλωρίωση, όπως γνωστοποιήθηκε, το χλώριο είναι εντός των προβλεπόμενων από το Νόμο ορίων.
Ειδικότερα, σε συνέχεια αναφορών, σχετικά με την κατάσταση της κολυμβητικής δεξαμενής του Κολυμβητηρίου, ο Δήμαρχος σε επίσκεψή του χθες, Πέμπτη 05 Μαρτίου 2020, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Ελένη Αλειφέρη, ενημερώθηκε για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Άμεσα δόθηκε εντολή δειγματοληψίας από το νερό της πισίνας από τη ΔΕΥΑΚ. Ο δήμαρχος ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα σε νέα επίσκεψή του σήμερα, Παρασκευή 06 Μαρτίου, στο κολυμβητήριο ενημερώθηκε εκ νέου για την κατάσταση της κολυμβητικής δεξαμενής και τα όσα η Υπηρεσία έχει δρομολογήσει.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Δήμος προμηθεύτηκε και τοποθέτησε σύστημα αυτόματης χλωρίωσης. Επίσης έχει δοθεί εντολή προκειμένου να υπάρξει και προμήθεια σκούπας.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα ελέγχου των δειγμάτων που ελήφθησαν από το νερό της πισίνας από τη ΔΕΥΑΚ, η μικροβιολογική ανάλυση αναμένεται αύριο Σάββατο. Σε ότι αφορά τη χλωρίωση, η ενημέρωση από την αρμόδια Υπηρεσία αναφέρει πως το χλώριο είναι εντός των ορίων που ο νόμος προβλέπει. Σχετικά με την άλγη, πιθανότατα οφείλεται σε στερεά της γεώτρησης, το οποίο ελέγχεται προκειμένου να διορθωθεί. Από χθες, η πισίνα καθαρίζεται από σκούπα, κάτι που θα γίνεται καθημερινά. Σύμφωνα με την Υπηρεσία, ότι στοιχείο λείπει -με βάση τη μικροβιολογική εξέταση- θα διορθωθεί ώστε να επέλθει η ισορροπία.
Τέλος έχει δοθεί εντολή προκειμένου ο Αθλητικός Οργανισμός και ΔΕΥΑΚ να προβαίνουν διαρκώς σε μετρήσεις του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΓΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
* Η άλγη είναι ένα είδος φυτού, το οποίο υπάρχει σε όλα τα ενυδρεία, στην αρχή σε αμελητέα ποσότητα, αλλά αν η κατάσταση ξεφύγει, μπορεί να αναπτυχθεί σε υπερβολικό βαθμό σε όλα τα σημεία του ενυδρείου. Όπως όλα τα φυτά, έτσι και αυτό λειτουργεί με την φωτοσύνθεση, δηλαδή χρειάζεται φως και θρεπτικά συστατικά που βρίσκει στο νερό. Υπάρχουν πολλών ειδών άλγες, άλλες πιο εύκολες και άλλες πιο δύσκολες στην καταπολέμηση τους.
Πράσινο νερό, μαύρη τριχοειδής, καφέ και πράσινα σποτ, πράσινη τριχοειδής είναι μερικές από τις πιο βασικές άλγες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.
Πράσινο νερό: Το νερό φαίνεται θολό. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις πολλές ώρες φωτός (πάνω από 12 ώρες), στις υψηλές συγκεντρώσεις νιτρικών, φωσφορικών και αμμωνίας και στην απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως.