Η παρουσίαση του βιβλίου του σκηνοθέτη και συγγραφέα Δημήτρη Αθανίτη “Μυστικές Συναντήσεις”, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα με αφορμή την παρουσία του στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου για την προβολή του ντοκιμαντέρ του “Λαβύρινθος”, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης του φεστιβάλ.
Για το βιβλίο, που θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Δημιουργικού
Ντοκιμαντέρ, στις 6 το απόγευμα, θα μιλήσει ο Βασίλης Παπαευσταθίου, εκπρόσωπος
της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αλέκος Κολιόπουλος.
Πρόκειται για ένα βιβλίο με θέμα άκρως κινηματογραφικό, που έχει παρουσιαστεί στα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Δράμας, στο Φεστιβάλ Βιβλίου της Αθήνας και σε 20 ακόμη πόλεις.
Στις «Μυστικές Συναντήσεις» ο Δημήτρης Αθανίτης μιλά για τις κινηματογραφικές συναντήσεις του με μια σειρά από πρόσωπα που ανήκουν σε μια ανθολογία του άκρως ιδιαίτερου.
Σ’ αυτή την εκπληκτική πινακοθήκη προσώπων που η γκάμα τους ξαφνιάζει, παρελαύνουν σταρ, διάσημοι συγγραφείς και σκηνοθέτες μαζί με πρόσωπα άγνωστα ή σχεδόν περιθωριακά, όλοι τους αναπόσπαστα κομμάτια μιας προσωπικής μυθολογίας.
Από τον Κλωντ Σαμπρόλ, τον Μπεν Γκαζάρα και τη Νίκο, μέχρι τον Θανάση Βέγγο, τη Λένα Κιτσοπούλου, την Μαργαρίτα Καραπάνου και τον Μιχάλη Κακογιάννη, μια σειρά από προσωπικές συναντήσεις που ο Αθανίτης συνθέτει σε μια ενιαία ιστορία με τη δύναμη της μαρτυρίας αλλά και τη γοητεία του απροσδόκητου.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΙΤΗΣ
Ο Δημήτρης Αθανίτης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Eλληνες σκηνοθέτες, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Είναι επίσης σεναριογράφος και παραγωγός των ταινιών του, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους Ελληνες ηθοποιούς. Ως ηθοποιός έχει εμφανισθεί σε ταινίες όπως “Ράδιο Μόσχα”, “Ξένες σε Ξένη Χώρα”, “Βέγγος ένας Άνθρωπος Παντός Καιρού”, “Αντίο Βερολίνο”, “Vox”, “Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο”, “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” κ.ά.