Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ – Κύτταρο είχε σήμερα Τρίτη (8/10/2019) αντιπροσωπεία της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, την οποίαν αποτελούσαν οι Νίκος Κουτουμάνος μέλος της ΚΕ, Δημήτρης Οικονομάκος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας και Μιλτιάδης Κουτίβας μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 30/9/2019) της Κυβέρνηση της ΝΔ, με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού και με άμεση κρατική παρέμβαση θα διορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και θα καθορίζονται όλες του οι λειτουργίες.
«Με αυτή τη ΠΝΠ επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που τόσα χρόνια είναι ο στυλοβάτης προγραμμάτων που έχουν βοηθήσει χιλιάδες παιδιά να ξεφύγουν από το δρόμο των ναρκωτικών», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, στην οποία προστίθενται και τα εξής:
«Η παρέμβαση αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι κατεύθυνση της ΕΕ να εξοβελίζονται τα “στεγνά” θεραπευτικά προγράμματα και να προωθείται ο συμβιβασμός με τη ναρκωκουλτούρα. Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα, προωθούνται οι Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης (ή θανάτου) αλλά και η πολιτική που νομιμοποίει τη πώληση, τη χρήση και τη καλλιέργεια κάνναβης, όπως αυτά παρουσιάζονται στο απαράδεκτο σχετικό ψήφισμα της 13/02/2019 του Ευρωκοινοβουλίου.
Η ΠΝΠ της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η συνέχεια του Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας στον Τομέα Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Στη Καλαμάτα και συνολικά στην Πελοπόννησο το έργο που παρουσιάζει το ΚΕΘΕΑ είναι σημαντικό και αξιόλογο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018, απευθύνθηκαν 631 άτομα στις υπηρεσίες του.
Καλούμε τα σωματεία, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, το λαό να πάρει θέση ενάντια σε αυτό το έκτρωμα και να υπάρξει γενικότερη καταδίκη του. Να απαιτήσουν:
- Να καταργηθεί η ΠΝΠ
- Να δοθεί βάρος στην πρωτογενή πρόληψη με στόχο τη μείωση της ζήτησης ναρκωτικών.
- Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ και να ενισχυθεί με νέες μονάδες, με επαρκές και μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Να στηριχθούν τα “στεγνά” θεραπευτικά προγράμματα ως το κύριο μοντέλο θεραπείας».