Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες οι εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις ανοικτού στίβου για το 2018. Οι αθλητές και αθλήτριες του Μεσσηνιακού έλαβαν μέρος σε πολυάριθμες διοργανώσεις πραγματοποιώντας σημαντικές αθλητικές διακρίσεις. Οι αθλητές/ αθλήτριες του ιστορικότερου συλλόγου της χώρας συμμετείχαν σε 25 διοργανώσεις οι οποίες συνοψίζονται ως εξής: 5 Πανελλήνια Πρωταθλήματα, 5 Διασυλλογικά Περιφερειακά Πρωταθλήματα, 4 φάσεις Σχολικών Πρωταθλημάτων, 5 Ημερίδες/ Ελληνικά Meetings Στίβου, 2 Διεθνείς αγώνες, 4 αγώνες ανοιχτού (δημοσίου) δρόμου.
Ο ΣΕΓΑΣ, όπως και όλες οι διεθνείς Ομοσπονδίες, καταγράφουν σε ετήσια βάση τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες των αγωνισμάτων, με γνώμονα την κορυφαία τους αγωνιστική επίδοση (Top Lists). Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καταχωρήθηκε ονομαστικά μέρος των αθλητών του Μεσσηνιακού στις λίστες των αγωνισμάτων με τους καλύτερους της χώρας. Για τον ανοιχτό στίβο του 2018, οι Χρήστος Μέτα, Κυριάκος Μαγουλιανίτης, Γιώργος Κούσκουλας, Νίκος Ζαχαρέας, Μαριδήμη Χανδρινού κατέκτησαν την ατομική αυτή σημαντική διάκριση. Η συνολική τους κατάταξη στους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας καταγράφεται αναλυτικότερα παρακάτω:
- Νίκος Ζαχαρέας (Παμπαίδας), 2ος καλύτερος αθλητής στο άλμα σε μήκος (επίδοση 6,59μ.), στην αγωνιστική κατηγορία των Παμπαίδων.
- Χρήστος Μέτα (Έφηβος), 5ος καλύτερος αθλητής στα 400μ. με εμπόδια (επίδοση 56’’.62), στην αγωνιστική κατηγορία των Εφήβων.
- Γιώργος Κούσκουλας (Παίδας), 6ος καλύτερος αθλητής στο άλμα σε μήκος (επίδοση 6,75μ.), στην αγωνιστική κατηγορία των Παίδων.
- Κυριάκος Μαγουλιανίτης (Παίδας), 8ος καλύτερος αθλητής στον ακοντισμό (επίδοση 53,95μ.), στην αγωνιστική κατηγορία των Παίδων.
- Νίκος Ζαχαρέας (Παμπαίδας), 9ος καλύτερος αθλητής στα 100μ. με εμπόδια (επίδοση 14’’.40), στην αγωνιστική κατηγορία των Παμπαίδων.
- Χρήστος Μέτα (Έφηβος), 10ος καλύτερος αθλητής στα 400μ. με εμπόδια (επίδοση 46’’.62), στην αγωνιστική κατηγορία των Νέων (μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία).
- Νίκος Ζαχαρέας (Παμπαίδας), 14ος καλύτερος αθλητής στο άλμα σε μήκος (επίδοση 6,59μ.), στην αγωνιστική κατηγορία των Παίδων (μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία).
- Γιώργος Κούσκουλας (Παίδας), 15ος καλύτερος αθλητής στο άλμα σε μήκος (επίδοση 6,75μ.), στην αγωνιστική κατηγορία των Εφήβων (μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία).
- Χρήστος Μέτα (Έφηβος), 16ος καλύτερος αθλητής στα 400μ. με εμπόδια (επίδοση 56’’.62), στην αγωνιστική κατηγορία των Ανδρών (μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία).
- Μαριδήμη Χανδρινού (Κορασίδα), 6η καλύτερη αθλήτρια στο άλμα σε μήκος (επίδοση 5,84μ.), στην αγωνιστική κατηγορία των Κορασίδων.
- Μαριδήμη Χανδρινού (Κορασίδα), 7η καλύτερη αθλήτρια στο άλμα σε μήκος (επίδοση 5,84μ.), στην αγωνιστική κατηγορία των Νέων (μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία).
- Χριστιάνα Πλατανίτη (Παγκορασίδα), 8η καλύτερη αθλήτρια στα 300μ. (επίδοση 42’’.57), στην αγωνιστική κατηγορία των Παγκορασίδων.
- Μαριλένα Φεράι (Παγκορασίδα), 9η καλύτερη αθλήτρια στα 80μ. με εμπόδια (επίδοση 12’’.57), στην αγωνιστική κατηγορία των Παγκορασίδων.
- Ηλιάνα Τασιοπούλου (Παγκορασίδα), 9η καλύτερη αθλήτρια στα 300μ. με εμπόδια (επίδοση 48’’.54), στην αγωνιστική κατηγορία των Παγκορασίδων.
- Μαριδήμη Χανδρινού (Κορασίδα), 9η καλύτερη αθλήτρια στο άλμα σε μήκος (επίδοση 5,84μ.), στην αγωνιστική κατηγορία των Νεανίδων (μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία).
- Μαριδήμη Χανδρινού (Κορασίδα), 18η καλύτερη αθλήτρια στο άλμα σε μήκος (επίδοση 5,84μ.), στην αγωνιστική κατηγορία των Γυναικών (μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία).
Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις που παρατηρούνται σε διαχρονική φάση στις τάξεις του Μεσσηνιακού, είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικά ποιοτικής και μεθοδικής προπονητικής διαδικασίας που πραγματοποιείται στην προπονητική ομάδα του Τμήματος. Η οργανωτική διάσταση του Τμήματος έχει τέτοια δομή ώστε οι αθλητές να καθοδηγούνται εξειδικευμένα από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής/ Προπονητές, οι οποίοι διαθέτουν ανάλογη ειδίκευση με τα δρομικά, αλτικά και ριπτικά αγωνίσματα του στίβου.
Επιπρόσθετα, στα τμήματα υποδομής των Ακαδημιών, στο λειτουργικότερο και πιο «ζωντανό» κύτταρο του συλλόγου, οι νεαροί αθλητές τάξεων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, λαμβάνουν τα καταλληλότερα προπονητικά και κινητικά ερεθίσματα που αντιστοιχούν στην ηλικιακή κατηγορία τους. Στον Μεσσηνιακό οι έννοιες άθληση, μάθηση και αναψυχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Και αυτό είναι ένα δεδομένο που αποδεικνύει τον λόγο για τον οποίο οι Ακαδημίες Στίβου του Μεσσηνιακού είναι από τις ποιοτικότερες και πολυπληθέστερες της χώρας.
Δείτε εδώ τις επιδόσεις των αθλητών του Μεσσηνιακού στον ανοικτό στίβο.
Το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ