Στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, η επόμενη εκδήλωση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου / Peloponnese Food Stories, που για δεύτερη χρονιά εφέτος διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση, στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας, συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια, ο οικείος δήμος και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη τη Μεσσηνία, ενώ θα υπάρξουν παραδοσιακά κεράσματα από γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, καθώς επίσης και “γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιόλαδου”.
Η βραδιά, τέλος, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και διαγωνισμό επιτραπέζιας ελιάς από γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου.
Η σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση της Περιφέρειας αναφέρει τα εξής:
«Ωδή στον ουρανίσκο με μεσσηνιακό καρπούζι και τσίπουρο !
Δεν τα πήρε όλα το… καλοκαίρι στην Πελοπόννησο. Άλλωστε, εδώ στο νότο διαρκεί πολύ περισσότερο και ο Σεπτέμβρης ίσως είναι ο πιο γλυκός του μήνας. Μπορεί να γίνει και ο πιο… “μεθυσμένος”, καθώς το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνει με τον Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας το ερχόμενο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στη “μαγική” Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας, θα είναι μια ωδή στον ουρανίσκο με βάση το μεσσηνιακό καρπούζι και το τσίπουρο!
Επίσης, αγαπημένες πρώτες ύλες με γεύση από τα παλιά έχουν μπει ήδη στο “μικροσκόπιο” των chefs και θα αναγεννηθούν με τον πιο πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο που θα μεταφέρει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία μέσα από αρώματα της ντόπιας γαστρονομικής κουλτούρας.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη τη Μεσσηνία και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε γευσιγνωστικές δοκιμές. Θα υπάρξουν επίσης τα παραδοσιακά κεράσματα από γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, ενώ η “γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιόλαδου” θα προσφέρει μία μοναδική περιήγηση στις τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη και παρασκευάζονται με μεράκι και αγάπη από τους παραγωγούς της. Την τιμητική τους, ωστόσο, δε θα έχουν μόνο οι ενήλικες καθώς το μενού περιλαμβάνει και γαστρονομικές δράσεις για τα πιτσιρίκια.
Όλα αυτά υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από τους South Vibes που σκοπεύουν να μετατρέψουν τη γιορτή σε γλέντι με τραγούδια και χορούς.
Η βραδιά, για να μην το λησμονήσουμε, θα έχει και Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς από έμπειρους γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας οι οποίοι θα βραβεύσουν τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές ελιών που θα έχουν ετοιμάσει γυναίκες απ’ όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας.
Το πρωί της ίδιας ημέρας οι επαγγελματίες της εστίασης θα παρακολουθήσουν workshop με τίτλο «Food Blogging: Καλές πρακτικές αφήγησης μέσα από μία εικόνα» με εισηγήτρια την εκπαιδεύτρια γαστρονομίας Ιωάννα Μπαλαφούτη, η οποία μαζί με το Γιώργο Κρικοριάν από την πρωινή εκπομπή του MEGA «ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ» θα παρουσιάσουν την εκδήλωση.
Pαντεβού, λοιπόν, στις 2 Σεπτεμβρίου στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας. Σας περιμένουμε!»