Σε συγκέντρωση που οργάνωσε η ΚΟΒ Ανατολικής Πόλης Καλαμάτας, σε καφενείο στην ιστορική περιοχή της Φυτειάς, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιάννης Γαλανόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ, χειρουργός ορθοπαιδικός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ.
Ο κ. Γαλανόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της ακρίβειας και της “ενεργειακής φτώχειας” που χτυπούν τα λαϊκά στρώματα. «Την ώρα που τα κέρδη των μεγάλων εμπόρων, των μεγάλων σούπερ μάρκετ και των ενεργειακών παρόχων έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα καλούν το λαό να περάσει το πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942», είπε ο κ. Γαλανόπουλος και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αισιόδοξα και αγωνιστικά μηνύματα σε χώρους δουλειάς και κλάδους όπως στην COSCO, στους οικοδόμους, στη ΛΑΡΚΟ, στην “e-food”, στη “Μαλαματίνα”, που κατάφεραν να κερδίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας (μισθός, συνθήκες δουλειάς κ.λ.π.) ή να μπλοκάρουν σχέδια της εργοδοσίας».
Συνεχίζοντας ο ομιλητής είπε πως «ο λαός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση ούτε να την αποδεχτεί αλλά να την αντιπαλέψει οργανωμένα μέσα από σωματεία , φορείς και συλλόγους».
Ακόμη αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της χώρας μας, στις αιτίες του πολέμου και στον ανταγωνισμό ανάμεσα σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ και Ρωσία που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, όπως προέβλεψε ο κ. Γαλανόπουλος.
Κάλεσε δε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ όλους τους εργαζόμενους τόσο στις καθημερινές μάχες αλλά και στις εκλογές όποτε και αν γίνουν. Στάθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ με πολλά παραδείγματα και παράλληλα αναφέρθηκε στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο του 2015-2019 αλλά και τη στάση του τώρα ως αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή.
Ο κ. Γαλανόπουλος, την Τρίτη 27/09 περιόδευσε στις ΤΟΜΥ και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για πολλή ώρα. Η συζήτηση στάθηκε στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν για ασθενείς και εργαζόμενους και στην πίεση που έχει ασκήσει το ΚΚΕ για την επίλυση τους μέσα και έξω από τη Βουλή. Αντικείμενο συζήτησης ήταν και οι ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα, το «νέο ΕΣΥ», η κατάσταση με την πανδημία και η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στο δημόσιο σύστημα υγείας στις 20 Οκτωβρίου, διεκδικώντας να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, να υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κλπ.