ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ
«Κοινός τόπος διεθνώς η αναγκαιότητα της κρατικής παρέμβασης και των δημοσίων επενδύσεων στην οικονομία προκειμένου να υπάρξει ανάκαμψη» διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο 1ο DigiTalk του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προσθέτοντας ότι «η ενίσχυση βασικών υποδομών του κοινωνικού κράτους αναγνωρίζεται πλέον ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη».
«Το Ταμείο Ανάκαμψης σηματοδοτεί μια αλλαγή στην πολιτική της Ευρώπης, που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει μια τέτοια κρίση με επεκτατικές πολιτικέςκαι όχι με πολιτικές λιτότητας» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει μέσω της μείωσης των μισθών και της ανταγωνιστικότητας της εσωτερικής υποτίμησης», πολιτικές που «απέτυχαν στη χώρα μας στα πρώτα χρόνια της προηγούμενης κρίσης, και δυστυχώς βλέπουμε να επανέρχονται από την έκθεση Πισσαρίδη».
«Επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα μας μπήκε σε αναπτυξιακή τροχιά» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας «ότι παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη χώρα και πετύχαμε 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, κάτι που δεν κατάφερε ποτέ καμία κυβέρνηση» και αντιπαραβάλλοντας ότι «η ΝΔ περιέκοψε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κλείνοντας το 2019 με ιστορικό χαμηλό 20ετίας» και «ενώ παρέλαβε μια οικονομία που έτρεχε με ανάπτυξη 2,8%, μας έβαλε σε ύφεση από το 4ο τρίμηνο του 2019, πολύ πριν τον κορονοϊό».
«Το αφήγημα περί αντιαναπτυξιακού ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτεται περίτρανα» ξεκαθάρισε ο βουλευτής. «Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του εργοστασίου της Πίτσος, που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διατηρήσει ανοιχτό, θέτοντας τα θεμέλια για επέκταση της δραστηριότητας της εταιρείας. Προσπάθεια που εγκαταλείφθηκε από τη ΝΔ, με αποτέλεσμα να κλείσει ένα ιστορικό εργοστάσιο μετά από 155 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας».
«Θα καταθέσουμε σύντομα μια συνολική πρόταση για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης» επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Είναι κρίσιμο οι πόροι αυτοί να αξιοποιηθούν εκεί που είναι χρήσιμο και όχι εκεί που είναι εύκολο, όπως είδαμε να γίνεται με τo φιάσκο της τηλεκατάρτισης. Όπως καινα μην κατευθυνθούν σε συγκεκριμένα συμφέροντα αλλάστο σύνολο της κοινωνίας».