ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΤΟ «THE CALLER WEB TV»
«Χρειάζεται σχέδιο το οποίο δυστυχώς λείπει από την κυβερνητική διαχείριση της πανδημικής κρίσης» ανέφερε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στη Βούλα Κεχαγιά στο «The Caller WEB TV», αφού -όπως είπε- «το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να αποποιηθεί τις ευθύνες της, παρουσιάζοντας μια εξωραϊσμένη πραγματικότητα, σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτά που βιώνουν οι πολίτες».
«Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την διπλή καταγραφή των κρουσμάτων πρέπει να διερευνηθούν σε όλα τα επίπεδα» διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και υπενθύμισε ότι «εδώ και πολύ καιρό, επισημάναμε ότι είναι ζήτημα πλέον εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς να γνωρίζουν ποιες είναι οι προτάσεις της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου υγείας και πότε κατατέθηκαν», ώστε «να δούμε τελικά πώς λαμβάνονται και οι πολιτικές αποφάσεις για την διαχείριση της πανδημίας».
«Δυστυχώς, η κυβέρνηση απέρριψε χωρίς καμία πειστική εξήγηση τις τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου υγείας» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης αλλά και τις προτάσεις μας «για τον ορισμό υπουργού υγείας κοινής αποδοχής και τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με σκοπό την εκπόνηση ενός εξαμηνιαίου σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Ενώ σχολίασε ότι «πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις σχετικά με την μείωση των τεστ στο 1/3 παρότι η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της».
«Η τεράστια ζημιά που προκαλείται στην ελληνική οικονομία φαίνεται ότι αποκτά δομικά χαρακτηριστικά και επιδεινώνεται με την πολιτική της κυβέρνησης» σημείωσε ο τομεάρχης ανάπτυξης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το επίδομα αναστολής εργασίας για τον Δεκέμβρη επανέρχεται σε επίπεδα κατώτατου μισθού». «Η κυβέρνηση αρνήθηκε να υλοποιήσει τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ μας για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους από το κράτος παρόλο που αποτελεί δυσβάστακτη υποχρέωση για τις επιχειρήσεις» αλλά και την «καταβολή ενίσχυσης έκτακτης ανάγκης για τα ευάλωτα νοικοκυριά» τόνισε ο βουλευτής και πρόσθεσε «πρόκειται για κοστολογημένα μέτρα ύψους 2,3 δισ. για πάνω από 4 εκατ. συμπολίτες που θα βοηθούσαν στοιχειωδώς και τις επιχειρήσεις να ανακάμψουν».
Ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «καταστροφική αντίληψη ότι η στήριξη προς την οικονομία σήμερα είναι οι φόροι του αύριο» αφού τελικά «όσο δεν στηρίζει τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά, σύντομα θα οδηγηθεί στην λήψη περιοριστικών μέτρων λιτότητας στην οικονομία, όπως προαναγγέλουν και με την έκθεση Πισσαρίδη» και πρόσθεσε: «Ενώ ο προϋπολογισμός κάνει λόγο για διψήφια ύφεση το 2020 και αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας το 2021, η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε ένα γενναίο πακέτο παρεμβάσεων στήριξης της ιδιωτικής οικονομίας παρόλο που διαθέτει τις χρηματοδοτικές δυνατότητες, όπως είναι το «μαξιλάρι» των 37 δισ., το τρέχον και νέο ΕΣΠΑ αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης».
«Περιμένουμε πειστικές απαντήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης στην σχετική ερώτηση που καταθέσαμε για το θέμα των παράνομων κατασχέσεων από τις τράπεζες των ελάχιστων έστω ενισχύσεων, επιδομάτων και αποζημιώσεων που λαμβάνουν οι συμπολίτες μας» κατέληξε ο τομεάρχης Ανάπτυξης.