Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 13 Μαρτίου, το στρογγυλό τραπέζι “Γαλλοφωνία και Γαστρονομία” που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το Σχολείο Τουρισμού και το “Elite City Resort”.
Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά το Yiamas Gastro bar για να ακούσει τον Jean-Marie Hoffmann, executive chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, την Ντίνα Νικολάου, σεφ, ιδιοκτήτρια εστιατορίων στο Παρίσι, τον Κώστα Παπαδημητρίου, οινολόγο, επιχειρηματία της πόλης και τον Παναγιώτη «Γαστροναύτη» Παπανικολόπουλου, τροφογράφο, γαστρονομικό σύμβουλο επιχειρήσεων, να μοιράζονται τις επαγγελματικές και γαστρονομικές τους εμπειρίες και να επισημαίνουν τον πρωταρχικό ρόλο της γαλλικής γλώσσας στους επαγγελματικούς τομείς της γαστρονομίας και του τουρισμού. Η βραδιά έκλεισε με ένα δείπνο γευσιγνωσίας γαλλικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που είχε σχεδιαστεί ειδικά για την περίσταση ο σεφ του Yiamas.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση άνοιξε την εβδομάδα Γαλλοφωνίας 2019, η οποία συνεχίζεται το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με τον 3ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία και την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 5 και τις 7:30 το απόγευμα με την προβολή ταινιών γαλλόφωνου κινηματογράφου στον πολυχώρο εκδηλώσεων Α49.