Με αυξημένο ενδιαφέρον και μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Η Μεσογειακή Διατροφή ως εργαλείο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων του Δήμου Πύλου-Νέστορος», που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Μανιατάκειον Ίδρυμα.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Συμβούλου Επιχειρήσεων Γιάννη Καρβέλα, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης, καθώς και της Διευθύντριας του Μανιατακείου Ιδρύματος Βίκυς Ιγγλέζου, και απευθυνόταν στους επιχειρηματίες του τομέα Φιλοξενίας και Εστίασης. Με ομιλίες κορυφαίων στελεχών από τον χώρο της Εστίασης και του Τουρισμού, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη μεθοδολογία ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους, την ανάδειξη των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας, με επίκεντρο τη δημιουργία βιωματικής εμπειρίας στον επισκέπτη, προκειμένου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος να καταστεί προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη.
«Έχουμε την υποχρέωση να τιμάμε τον πολιτισμό μας και να είμαστε άξιοι συνεχιστές της παράδοσης, ώστε αυτή να παραμένει αλώβητη στο διάβα των αιώνων», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, προσθέτοντας ότι με κοινές δράσεις μεγιστοποιείται η δυναμική της Μεσογειακής Διατροφής ως μοχλός ανάπτυξης τόσο της αγροτικής οικονομίας όσο και του τουρισμού.
Ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, δήλωσε ότι «Η Μεσογειακή Διατροφή είναι ένα πολυδιάστατο αγαθό, που το συνθέτουν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, οι μέθοδοι παραγωγής, το αγροτικό τοπίο, το κλίμα και το έδαφος, οι διατροφικές συνήθειες, όλες οι εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, ο πολιτισμός, τα ήθη και έθιμα και η παράδοση. Συνεπώς, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό εργαλείο του τόπου.
Εισηγητές της ημερίδας ήταν η Βίκυ Ιγγλέζου, Διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος, ο Δημοσθένης Μπρούσαλης, Σύμβουλος Branding και Επικοινωνίας-Διευθυντής της DASC Branding, ο Χάρης Μπρουσαλιάν, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της GTP, ο Ηλίας Μαμαλάκης, Συγγραφέας, Παρουσιαστής και Δημοσιογράφος, η Γιάννα Μπαλαφούτη, Εκπαιδεύτρια Γαστρονομίας, o Βασίλης Λεωνίδου, Σεφ εξειδικευμένος στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ο Ανδρέας Ζαγάκος από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, ο Γιάννης Κοροβέσης Drinks Editor-Bartending Instructor και Σύμβουλος F&Β και η Μάγδα Πειστικού, Head of Leading and Development του ΙΝΣΕΤΕ.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιχειρηματίες τουρισμού από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης και μέλη συλλόγων και φορέων της ευρύτερης Μεσσηνίας.