ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Η πολιτική συμφωνία για τη δημιουργία Ελληνοκινεζικού Βιοτεχνικού Πάρκου στην Πελοπόννησο ήταν το αποτέλεσμα των επαφών του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με την Κυβερνήτη της Επαρχίας Guizhou κα Yi Qin Shen και του αναπληρωτή Κυβερνήτη της Επαρχίας Hunan κ. Xiang Qun Chen κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.
«Πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία, ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για την Πελοπόννησο και την Ελλάδα, καθώς αξιοποιεί τη στρατηγική θέση της στο νοτιότερο χερσαίο άκρο των Βαλκανίων και της Ευρώπης και στο μέσον της Μεσογείου. Δημιουργεί συνεπώς τις προϋποθέσεις να διαδραματίσει η χώρα μας σημαίνοντα κομβικό ρόλο στις γεωστρατηγικές εξελίξεις και στη στρατηγική του Δρόμου του Μεταξιού της Κίνας «One Belt – One Road» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε επίσης ότι η δημιουργία του Ελληνοκινεζικού βιοτεχνικού πάρκου στην Πελοπόννησο, είναι εθνικής σημασίας, καθώς θα ενδυναμώσει και θα αναπτύξει την περιφερειακή της οικονομία, θα προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, θα αναπτύξει την εγχώρια επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων και θα την καταστήσει διαμετακομιστικό κόμβο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
Οι Κυβερνήτες των Επαρχιών Guizhou και Hunan, εξέφρασαν το ιδιαίτερο θαυμασμό τους για την πολιτισμό και την ιστορία της Πελοποννήσου, την οποία χαρακτήρισαν ως τη γενέτειρα του Δυτικού Πολιτισμού, και κυρίως την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο και το πολιτικό κύρος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, το έργο του οποίου γνωρίζουν και εκτιμούν ιδιαίτερα.
Σημείωσαν επίσης ότι η επιλογή για συνεργασία με την Πελοπόννησο έχει την έγκριση και την υποστήριξη του Προέδρου της Κίνας, ο οποίος, αφενός, είναι ενήμερος για τις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και, αφετέρου, θα προσκαλέσει και άλλες Επαρχίες της Κίνας να συμμετάσχουν.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κάλεσε τους Κυβερνήτες να υπογράψουν διμερή πρωτόκολλα συνεργασίας κατά την προσεχή επίσκεψή τους στην Πελοπόννησο, με θεματικούς άξονες τον τουρισμό, τον πολιτισμό, με ειδική αναφορά στο Φεστιβάλ και Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, και τα αγροτικά προϊόντα.