«Το λάδι μας και οι προοπτικές του» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η επιτροπή πρωτοβουλίας για την προώθηση του λαδιού της Γορτυνίας, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του συλλόγου, στη Λιοδώρα Ηραίας, Γορτυνίας.
Θα μιλήσουν οι:
- Μανώλης Μάκαρης, γιατρός, διευθυντής καρδιολογίας – Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.
- Κώστας Τσορώνης, χημικός τροφίμων, πιστοποιημένος γευσιγνώστης ελαιολάδου.
- Κέλλυ Δημητρούλια, δημοσιογράφος, εκδότρια του περιοδικού Εύφορη γη.
- Βασίλης Μπουρνάς, οικονομολόγος, πρόεδρος της «Μεσσήνης Γαία Κοιν.Σ.Επ.»
Στη Γορτυνία καλλιεργείται η ντόπια ποικιλία χωραΐτικη ή Ολυμπίας, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλό ποσοστό πολυφαινολών.
Στόχος είναι αφενός η ανάδειξη της εν λόγω ποικιλίας και αφετέρου η διερεύνηση και δημιουργία των συνθηκών, που θα συμβάλλουν στην βελτίωσης της παραγωγής και την προώθηση του ελαιολάδου, όχι μόνο ως τρόφιμο αλλά και ως φαρμακευτικό προϊόν.