Εγκαινιάστηκε χθες, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, η επίσημη λειτουργία των σύγχρονων Δημοτικών Μαγειρείων, τα οποία φιλοξενούνται στο κτήριο του Β’ ΚΑΠΗ, στην περιοχή της Ράχης.
Σε χαιρετισμό του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ανέφερε ότι ο Δήμος μέσω του δημοτικού συσσιτίου, διανέμει καθημερινά περισσότερες από 100 μερίδες φαγητού, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας παρέστη ανάγκη και αύξησης των μερίδων που διανέμονται προς τους δικαιούχους συμπολίτες μας. Ο κ. Μαρινάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλεται από το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρόνοιας, ευχαριστώντας τους, στο πρόσωπο της διευθύντριας Λευκοθέας Καράμπελα, η οποία κι έχει τον συντονισμό.
Ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού συνεχάρη τον κ. Μαρινάκη, ανέφερε ότι η πανδημία που ήρθε σε συνέχεια μιας 10ετούς κοινωνικο-οικονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα και δημιούργησε μεγαλύτερες ανάγκες προς τους αδύναμους συμπολίτες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, έρχεται ο Δήμος, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, για να συνδράμει μέσα από τη Διεύθυνση Πρόνοιας και τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Ο κ. Βασιλόπουλος, παράλληλα, έκανε αναφορά στη λειτουργία του Δημοτικού Παντοπωλείου, του Δημοτικού Ιατρείου και Φαρμακείου, του ΚΔΑΜΕΑ, κ.λπ.
Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε επίσης ότι τα Δημοτικά μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες μέχρι 500 μερίδες ημερησίως, με το απαραίτητο προσωπικό, ενώ αυτή τη στιγμή προσφέρουν πάνω από 100 μερίδες καθημερινά μέσω του δημοτικού συσσιτίου.
Ο Δήμαρχος, τέλος, ενημέρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκαινιαστούν τα Δημοτικά Υπνωτήρια, ενώ ακολουθούν κι άλλοι στόχοι, όπως το Κέντρο Ημέρας και τα Δημοτικά Πλυντήρια.
Μιλώντας εκ μέρους της Περιφέρειας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου τόνισε ότι η στήριξη προς τους αδύναμους συμπολίτες μας δείχνει και το επίπεδο του πολιτισμού μας, συνεχάρη τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για το έργο της, δηλώνοντας την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας, ενώ ακολούθησε μικρό κέρασμα που παρασκευάστηκε στα Δημοτικά Μαγειρεία.