Με τη συμμετοχή 20 εκπαιδευτικών από Αυστρία, Ισλανδία, Λετονία και Γερμανία και 7 από τη Μεσσηνία 2018, ξεκίνησε χθες (1/7/18) στο 10ο Δημοτικό Καλαμάτας (ώρες 18.30 – 21.00) τις εργασίες του στην Καλαμάτα, το δεύτερο διεθνές θερινό σχολείο με θέμα: «Physical Computing: Sensing and Interacting with the environment» (http://summeracademy.sch.gr/2018/ict/), το οποίο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (7/7/18).
Πρόκειται για ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση (άξονας ΚΑ1 του Erasmus+) εκπαιδευτικών Πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων που χρησιμοποιούν τις Νέες Τεχνολογίες, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό δίκτυο για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ecomedia (European Community Media, www.ecomedia-europe.net).
Κατά τη διάρκεια των επτά ημερών του Summer Academy 2018, 27 εκπαιδευτικοί από Ελληνικά και ξένα σχολεία, θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις πλατφόρμες MicroBit, Arduino & Raspberry Pi, για τη διασύνδεση υπολογιστικών συστημάτων με το εξωτερικό περιβάλλον. Τα εργαστήρια θα γίνονται τα πρωινά (9.00 – 13.30) στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας.
Το απογευματινό πρόγραμμα θα είναι πολιτιστικό – ψυχαγωγικό.
- Στην έναρξη 1/7 συμμετείχε το Μουσικό σχολείο με ένα μουσικό σχήμα του και τον εκπαιδευτικό κ. Αλ. Φουκαρά
- Σήμερα, 2/7, στις 19:30 θα γίνει παρουσίαση των εκπαιδευτικών οργανισμών των συμμετεχόντων και Gala dinner στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά,
- Αύριο, 3/7, στις 13:30 θα γίνει επίδειξη «olive oil tasting» από τον κ. Κων. Λύρη, και το απόγευμα εκπαιδευτική δράση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας από την αρχαιολόγο κ. Τζαμουράνη, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τη συμμετοχή της κ. Ραβάνη (ΚΠΕ Καλαμάτας) και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο από τον κ. Σωτήρη Θεοδωρόπουλο.
- Στις 4/7, θα γίνει επίσκεψη στο μουσείο παραδοσιακής φορεσιάς «Β. Καρέλια»
- Στις 6/7, στο Δημαρχείο στις 13:00 θα γίνει συνάντηση των υπευθύνων του δικτύου με το Δήμαρχο Καλαμάτας
- Στις 7/7, θα γίνει ξενάγηση στο Costa Navarino, παρουσιάσεις των εργασιών των εργαστηρίων και αποχαιρετιστήριο γεύμα.
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι εξής:
- Dir Herbert Eile, Πρόεδρος του δικτύου Ecomedia (European Community Media), Wolfsburg, Αυστρία
- Dr. Erwin Bratengeyer, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Πληροφορικής του Παν/μίου του Δούναβη στο Krems της Αυστρίας
- Inga Eiriksdottir, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Ισλανδία
Επιμορφωτές είναι οι Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής της Μεσσηνίας:
- Τάσος Κλείσας, ΚΕΠΛΗΝΕΤ Μεσσηνίας
- Λιανού Ελένη, ΣΔΕ Καλαμάτας
- Γιάννης Μιχαλόπουλος, 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
- Ραβάνη Ιωάννα, ΚΠΕ Καλαμάτας
- Τσώνης Γρηγόρης, ΓΕΛ Αριστομένη
- Νόκας Γεώργιος, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
Την οργάνωση του δεύτερου θερινού σχολείου για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου – μέσω του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας – και υποστηρίζεται από το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση «Φάρις».
Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα: http://summeracademy.sch.gr/