4/4 για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ στοn διεθνή διαγωνισμό Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής “1st Mediterranean Chefs Competition 2020” που διεξήχθη από 21 έως 23 Φεβρουαρίου 2020 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.
Για μια ακόμη φορά, άξιοι πρεσβευτές της Μεσσηνιακής γαστρονομίας, αποτέλεσαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το νέο δυναμικό των νέων επαγγελματιών, μπορεί να οδηγήσει την Ελληνική γαστρονομία στη θέση που της αξίζει. Με το 1 χρυσό και τα 3 χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές τους, αλλά και με πολλά χαμόγελα και τη δέσμευση τους για συνέχιση της σκληρής δουλειάς, επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας και στα μαθήματά τους.
Οι άξιοι εκπρόσωποι κι οι κατηγορίες που συμμετείχαν:
• ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Κατηγορία Θαλασσινό – ψάρι (Ε1)
Σπουδαστής: Οικονομόπουλος Νικόλαος με το πιάτο: “H Σκορπίνα στον αγρό”
Coach: Βασιλειάδης Κωνσταντίνος, CHEF Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
• ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Κατηγορία: Black Box (D7)
Σπουδαστές: Μαρία – Ελένη Κωνσταντάκη & Βασιλική Κ. Βασιλειάδη με το πιάτο: “Μαρινέ τσιπούρα με chips πράσου και μυρωδικά”
Coach: Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, CHEF Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
Κατηγορία: Εστιατορικό γλυκό Αγίου Βαλεντίνου (D5)
Σπουδαστές: Μέγκι Μέτα και Πέτρος Ανδροβιτσανέας με το πιάτο: “Πικρόξινος Έρωτας”
Coach: Στέφανος Διαμαντόπουλος, PASTRY CHEF Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
Κατηγορία: Ελληνικά παραδοσιακά γλυκά με δημιουργική προσέγγιση (D4)
Σπουδαστές: Μέγκι Μέτα και Πέτρος Ανδροβιτσανέας με το πιάτο: “Γαλατόπιτα Ναβαρίνο (Γαλατόπιτα με σάλτσα φραγκόσυκου)”
Coach: Στέφανος Διαμαντόπουλος, PASTRY CHEF Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
Ο διεθνής διαγωνισμός “1st Mediterranean Chefs Competition 2020” διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από τη ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Chef’s Club of Greece) και συμμετείχαν εκατοντάδες επαγγελματίες chef/μάγειρες και pastry chef/ ζαχαροπλάστες, καθώς και σπουδαστές σχολών μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής από την Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου.
Ένας διαγωνισμός ο οποίος ενώνει τις χώρες τις Μεσογείου, αναδεικνύοντας τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας μέσα από τους καλύτερους εκπροσώπους της!
Πάντοτε με την υποστήριξη και την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας αρχιμαγείρων WORLDCHEFS και τη χρήση του αδιάβλητου συστήματος βαθμολογίας νέας γενιάς που η WORLDCHEFS χρησιμοποιεί σε όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς, νέες δημιουργικές κατηγορίες και εξειδικευμένους κριτές, ο διεθνής διαγωνισμός “Mediterranean Chefs Competition by Chef’s Club of Greece” αποτελεί πλέον θεσμό για τη γαστρονομία της Μεσογείου.
Δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό οι σπουδαστές, με τη δυναμική κι ένθερμη υποστήριξη των coach/εκπαιδευτών τους στο ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, απόλαυσαν τη συμμετοχή τους και… διακρίθηκαν!