To 1ο τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας στα Tourism Awards 2018. Περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν την Τρίτη 20 Μαρτίου με την παρουσία τους στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος την τελετή απονομής των Tourism Awards, βραβείων σε εταιρείες που «απογειώνουν» τον ελληνικό τουρισμό.
Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο και τον Ανδρέα Ζαγάκο, συνιδρυτές του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, αναγνωρίστηκε από την τουριστική κοινότητα της Ελλάδας το πνεύμα και η φιλοσοφία του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, ως μια καινοτόμα και εθελοντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία που αναδεικνύει την δύναμη της γνώσης και την αξία των συνεργειών.
Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν ακόμα στην Δήμητρα Κοκκέβη – Φωτίου, τη μοναδική παγκοσμίως κωφή αρχαιολόγο που ξεναγεί στην ελληνική, διεθνή και αμερικανική νοηματική γλώσσα, στον καπετάνιο Γιάννη Σκοπελίτη για την προσφορά του Express Scopelitis στις Μικρές Κυκλάδες και στον Θουκυδίδη Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτη του ομώνυμου ξενώνα στο Καπέσοβο Ζαγορίου, για την προσφορά του στον αγροτουρισμό.
Σε μια εποχή που η ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί εθνικό στόχο της Ελλάδας, οι εταιρείες που βραβεύτηκαν στα φετινά Tourism Awards λειτουργούν ως πολύτιμα παραδείγματα καινοτόμων υπηρεσιών, εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος και επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν.
Την τελετή χαιρέτισαν ο Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, η Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Στην εναρκτήρια ομιλία της, η Μάγια Τσόκλη, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής δήλωσε ότι: «οι φετινές βραβεύσεις αποδεικνύουν, για άλλα μια χρονιά, ότι ο ελληνικός τουρισμός καινοτομεί σε πάρα πολλά επίπεδα. Έχουμε σημαντικά έργα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, συγκινητικές κινήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ουσιαστικά ενδιαφέρουσες προτάσεις στον πολιτιστικό τουρισμό, μια εντυπωσιακή γκάμα από γαστρονομικές πρωτοβουλίες, υψηλότατης ποιότητας επικοινωνία και ένα μελίσσι ατρόμητων νέων ανθρώπων που δημιουργούν νέα προϊόντα».
Τα βραβεία διοργανώνει το Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.