Ένα όμορφο σχέδιο, με την τεχνική του τοιχογραφήματος (graffiti), συμπληρώνει την εικόνα του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Είναι φτιαγμένο για να επικοινωνήσει σε όλους μηνύματα που αφορούν την Αειφορία.
Στο blog του σχολείου για το συγκεκριμένο σχέδιο αναφέρονται τα εξής:
Αν προσέξει κάποιος καλύτερα θα διακρίνει σε αυτό την αγάπη που πρέπει να έχουμε για το περιβάλλον και την υποχρέωσή μας να την μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας. Και αυτό θα το πετύχουμε ενεργώντας οι ίδιοι με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση για εκείνα. Ένα μεγάλο δέντρο που ανθίζει συμβολίζει τους ενήλικες και το μικρότερο τα παιδιά μας. Και τα δυο μαζί έχουν σταθερές βάσεις και ρίζες, περιβάλλονται από αγάπη μέσα στο πράσινο σπιτικό τους που αποτελεί το φυσικό μας περιβάλλον. Ο ήλιος ο ζωοδότης, έχει την τιμητική του σε αυτή την υπέροχη εικόνα και η αγάπη συμβολίζεται με τα γνωστά σε όλους, παγκόσμια σύμβολά της. Το πράσινο και το κόκκινο μαζί με άλλα γήινα χρώματα κλέβουν την παράσταση. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και για έναν ακόμα λόγο. Επειδή ο αγαπημένος καλλιτέχνης της πόλης μας , ο Skitsofrenis, ανέλαβε να δώσει σάρκα και οστά στα όνειρά μας για ένα σχολείο που παλεύει καθημερινά για την αγάπη στη ζωή και στο περιβάλλον.
Η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος γίνεται όλο και πιο επιτακτική τα τελευταία χρόνια. Στο σχολείο μας εκπονούνται κάθε χρόνο προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το σχολείο μας το αποτελεί ένα μοντέλο οργανισμού που προωθεί την αειφορία και την υιοθετεί στη σχολική ζωή. Επιδιώκουμε, να δημιουργήσουμε μέσα στο σχολείο μακροχρόνια και σταδιακά μια περιβαλλοντική κουλτούρα και ένα ήθος προσανατολισμένο προς την αειφορία. Να το καταστήσουμε οργανισμό μάθησης μέσω του οποίου όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό θα μπορούν να μαθαίνουν, να δημιουργούν, να ενεργούν, να επιλέγουν με γνώμονα την προάσπιση του περιβάλλοντος και του δικαιώματος όλων μας να ζούμε σε συνθήκες οικονομικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής αειφορίας».
Δείτε εδώ τη σελίδα του blog του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας