«Όχι “χαράτσι” σε συνταξιούχους με αγροτικό εισόδημα»

0
ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ” ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

“Να καταργηθεί η διατάξη που προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι εκτός ΟΓΑ που έχουν αγροτικό εισόδημα θα έχουν μείωση των συντάξεων και θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές τουλάχιστον 121 € το μήνα, δηλαδή 1.452 € το χρόνο”, ζητά με δήλωσή του ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος, με αφορμή σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος, με αφορμή την διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η οποία προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι εκτός ΟΓΑ που έχουν αγροτικό εισόδημα θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές τουλάχιστον 121 ευρώ το μήνα δήλωσε:

«Το Άρθρο 27 του Ν.4670/28-02-2020 το οποιο προβλέπει μείωση των συντάξεων και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τους συνταξιούχου εκτός ΟΓΑ που έχουν αγροτικό εισόδημα είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταργηθεί τώρα.

Η ρύθμιση αυτή στερείται κάθε λογικής και αίσθησης δικαιοσύνης. Ιδιαίτερα μάλιστα οι υποπεριπτώσεις (β1,2,3,4)του  άρθρου 27 οι οποιες οριζουν οτι “οι συνταξιούχοι που έχουν αγροτικό εισόδημα θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές τουλάχιστον 121 ευρώ το μήνα”, δηλαδή 1.452 ευρώ το χρόνο!!!! είναι εντελώς απαράδεκτες και χωρίς ίχνος λογική.

Δηλαδή κατά τους φωστήρες της κυβέρνησης ενας συνταξιούχος που έχει μια καλή περιουσία με ελιές και παίρνει 1000 ευρώ επιδότηση και πουλάει και 500  κιλά λάδι, άρα εχει έσοδα 2.000 πρέπει να πληρώνει κεφαλικό φόρο 1.500 €!!! Αναρωτήθηκαν οι φοβεροί κυβερνητικοί εγκέφαλοι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα έχει τη δυνατότητα όχι να καλλιεργήσει το χωράφι του, αλλά ούτε να πληρώσει ένα τρακτέρ με καταστροφέα για να το καθαρίσει για να μην πιάσει φωτιά.

Εκτός και εάν στόχο τους είναι να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε την μικρή μας πατρική περιουσία, ή να την ξεπουλήσουμε αντί πινακίου φακής
στους μελλοντικούς μεγαλογαιοκτήμονες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να φέρει η κυβέρνηση τροπολογία, να την εντάξει σε μια Π.Ν.Π., και να καταργήσει το απαράδεκτο Άρθρο 27 του Ν.4670/28-02-2020 και ιδιαίτερα τις υποπεριπτώσεις (β1,2,3,4).

Καλούμε όλους τους βουλευτές, το Περιφερειακό Συμβούλιο, τον Περιφερειάρχη και την ΕΝΠΕ να απαιτήσουμε την άμεση κατάργηση του απαράδεκτου αυτού άρθρου.

Υ.Γ. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ΜΜΕ και ενημερωθήκαμε διότι ουδείς βουλευτής είχε πάρει χαμπάρι το απαράδεκτο αυτό άρθρο!!!».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.