“Όχι στη διάλυση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης”

0
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης πραγματοποίησε σήμερα (7/4/2020) αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης για την Υγεία, σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου. Σκοπός της κινητοποίσης ήταν «να καταγγελθεί η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ιδιαίτερα στο Κ.Υ. Μεσσήνης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται: «Η κυβέρνηση αντί να προσλάβει γιατρούς και προσωπικό για να στελεχώσει το Κ.Υ, κάνει το αντίθετο. Το “Ξεδοντιάζει” εν μέσω κορονοϊού!!! Χαρακτηριστικό ότι 2 γιατροί του ΚΥ πήραν μετάθεση για το νοσοκομείο Καλαμάτας».

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα Τρίτη 7 Απρίλη, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης για την Υγεία, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, οργάνωσε κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης.

Η κινητοποίηση – διαμαρτυρία ήταν με σκοπό να καταγγελθεί η τραγική κατάσταση που επικρατεί στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ιδιαίτερα στο Κ.Υ. Μεσσήνης.

Αυτό που αντικρίσαμε ήταν κλειδωμένες πόρτες, ασθενείς να μπαίνουν μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, γιατρούς με νοσηλευτές να προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους από τα παράθυρα.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση. Χαρακτηριστικά νοσηλεύτρια μας δήλωσε ότι χρησιμοποιεί την ίδια μάσκα 12 μέρες της οποία μάλιστα την έχει αγοράσει μόνη της.

Η κυβέρνηση αντί να προσλάβει γιατρούς και προσωπικό για να στελεχώσει το Κ.Υ, κάνει το αντίθετο. Το “Ξεδοντιάζει” εν μέσω κορονοϊού!!! Χαρακτηριστικό ότι 2 γιατροί του ΚΥ πήραν μετάθεση για το νοσοκομείο Καλαμάτας.

Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ενίσχυση του συστήματος υγείας και ειδικά της πρωτοβάθμιας! Ούτε αναλώσιμα στέλνει στα νοσοκομεία, ούτε προσλήψεις κάνει, απλά μεταθέτει γιατρούς για να μπαλώσει ότι μπορεί.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα προστασίας της υγείας του λαού άμεσα.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός του Νοσοκομείου και όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ και Κέντρων Υγείας του νομού.
  • Να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Ιδιαίτερα για τα ΚΥ του νομού απαιτείται άμεση στελέχωση λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πληθυσμός στην πλειοψηφία του ανήκει στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιακά).
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Άμεση ένταξη όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.